Контракти.ua

291  —  17.11
Як приготувати найсмачніший капусняк за давнім рецептом
Як приготувати найсмачніший капусняк за давнім рецептом

Правильний капусняк - готуємо за давнім рецептом

Рецептів капусняку дуже багато. Це і капусняк  зі свіжою, квашеною капустою, з рисом замість пшона, інші варіанти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як варили капусняк стародавні українці розповіла кулінарка Тетяна Якубук.

Інгредієнти для приготування :

  • М'ясо, найкраще брати свинячі реберця  -- 1 кг.
  • Картопля -- 5−6 великих картоплин.
  • Морква  --  2 шт..
  • Цибуля ріпчаста  -- 2 шт.
  • Капуста свіжа -- 400 г.
  • Пшоно -- 200 г
  • Сметана -- 100 г.
  • Густий домашній томат -- 1 л.
  • Часник -- 3 зубки.
  • Лавровий лист  -- 2 шт.
  • Цукор  -- 4 ст. ложки.
  • Чорний перець — четвертина чайної ложки.
  • Сіль, на смак.
  • Зелень -- на смак.
  • Олія для смаження.
  • М'ясо добре помити й поставити варитися на середньому вогні. На 1 кг м'яса води має бути десь 5 літрів.
  • Дати м'ясу покипіти 30 хвилин на середньому вогні. «Піну» з киплячого м'яса зняти, додати лавровий лист, сіль на смак.
  • Додати помиту, очищену й нарізану дрібним кубиком картоплю.
  • Через 15 хвилин додати промите до чистої води пшоно й потерту на тертці через великі отвори капусту. Все кипить тепер на маленькому вогні.
  • Готуємо засмажку. Моркву й цибулю помити, почистити і нарізати: цибулю — дрібним кубиком, а моркву натерти на тертці на мілких отворах.  Посмажити цибулю до прозорості, додати моркву та все разом — до готовності.
  • Наприкінці додати у сковорідку до засмажки сметану, домашній томат, цукор, мелений чорний перець
  • Все кипить  пару хвилини,  виливаємо це до каструлі з капусняком. Регулюємо густину водою, якщо потрібно, доливаємо 1 літр.
  • Ще дати покипіти десь 15−20 хвилин, видушити через прес та додати часник, зняти з вогню.
  • Дати настоятися протягом 30−40 хвилин, додати свіжу зелень.

Приготування капусняка