Так одразу на запитання, чи потрібно солити "Олів'є", зможуть відповісти далеко не всі.
Але від цього залежить смак легендарного салату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Як відомо, до салату "Олів'є" можна додавати як свіжі, так і солоні огірки. Якщо ви не можете уявити собі цю страву саме без солоних огірків, тоді, кажуть кулінари, додатково солити вже не потрібно.
Якщо ж ви готуєте дієтичний варіант салату або просто любите подавати цю страву зі свіжими овочами, тоді все ж посолити доведеться.
Знову ж таки сіль зовсім не потрібна, якщо, наприклад, замість вареної ковбаси ви додаєте до салату солону рибу. Всі вегетаріанські версії цього легендарного салату знову ж таки потребують солі, адже не містять солоних інгредієнтів.
Найкраще, якщо ви посолите овочі під час варіння. Тобто сіль потрібно додавати не до вже готових картоплі та моркви, а у воду, в якій вони варяться.
Ба більше, кулінари стверджують, що солити краще наприкінці варіння, а не на його початку.
Звісно, якщо ви забули це зробити, то сіль можна додати й до вже готового салату. Але в такому разі краще брати сіль дрібного помолу, тоді її кристали швидше розчиняться.
Варто пам'ятати й такий важливий нюанс, що сіль змушує деякі продукти пускати сік, а тому якщо пересолити, салат вийде занадто рідким.