Контракти.ua

666  —  14.11
Помилка, якої припускаються майже всі під час варіння гречки: через неї каша виходить несмачною
Помилка, якої припускаються майже всі під час варіння гречки: через неї каша виходить несмачною

Як потрібно варити гречку? Здається, що це запитання дуже просте, але, виявляється, не всі знають, як це правильно робити.

Якщо ви просто вимкнете вогонь плити, знімете каструлю, відкриєте кришку і перекладете кашу в тарілку, не дивуйтеся, що смак страви вийде зовсім не таким насиченим як хотілося б. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Кухарі радять не поспішати викладати гречку на тарілку. Краще після варіння залишити кашу на деякий час в каструлі з закритою кришкою. Тільки за дотримання цієї умови весь смак страви повністю розкриється.

Отже, як правильно діяти, якщо ви хочете зварити смачну гречку? Коли від моменту закипання води минуло 12 хвилин (водночас у 3 хвилини повинен бути максимальний вогонь, сім середній вогонь та дві хвилини мінімальний), зніміть каструлю з плити. Важливо залишити крупу трішки недовареною, її приготування повинне тривати вже не на плиті.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні деруни і який інгредієнт в жодному разі не можна додавати до цієї страви.

Також не можна прибирати кришку, інакше гречка вийде несмачною. У такому вигляді страва повинна постояти близько 15 хвилин. Каша "впріє" під кришкою і її смак повністю розкриється. Після цього можете сміливо накладати гречку в тарілки.

Важливо пам'ятати, що для варіння ідеальної гречки потрібно взяти правильну кількість води. Пропорції повинні бути 1:2 (на 1 частину гречки 2 частини води), інакше каша пригорить. Ще одне правило: після того, як ви засипали гречку в каструлю і залили її водою, не можна перемішувати кашу.

А ось якщо ви любите солодку кашу, варто відмовитися від одного інгредієнта. В гречку в жодному разі не можна додавати цукор, тому що він нейтралізує всі корисні властивості цієї крупи. Можете сміливо додавати вершкове масло, сіль та різноманітні спеції на свій смак.

Статьи по теме
Скільки хвилин треба варити сушені гриби: яка помилка може зробити їх твердими й несмачними
Скільки хвилин треба варити сушені гриби: яка помилка може зробити їх твердими й несмачними

Занадто довгий чи короткий час варіння грибів може повністю зіпсувати їхній смак.
03.12 — 374

Гороскоп на 11 серпня для всіх знаків зодіаку: день, коли потрібно провести роботу над помилками
Гороскоп на 11 серпня для всіх знаків зодіаку: день, коли потрібно провести роботу над помилками

Нинішній місячний день призначений для роботи над помилками, роблячи висновки як з помилок, так і досягнень.
11.08 — 1060

Гороскоп на 27 березня для всіх знаків зодіаку: день, коли треба провести роботу над помилками
Гороскоп на 27 березня для всіх знаків зодіаку: день, коли треба провести роботу над помилками

Один із найскладніших днів місячного календаря, який має негативну репутацію у астрологів.
27.03 — 322