199 — 12.11
Цей копійчаний овоч зробить смак вашого супу ідеальним: секрети досвідчених господинь
Попри свої унікальні смакові якості, цей овоч досить часто викликає неоднозначну реакцію у поціновувачів перших страв.
Розповідаємо, чому досвідчені господині рекомендують обов’язково додавати до супу цілу цибулину — як вона впливає на смак та зовнішній вигляд перших страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Навіщо в суп треба класти цілу цибулину: про таке мало хто знає
- По-перше, ріпчаста цибуля – це незамінний інгредієнт, який варто додавати в бульйон для супу, щоб страва мала насичений та неймовірний смак. Однак, мало хто любить варену цибулю, саме тому її треба додавати цілою, а після приготування страви просто витягнути й викинути.
- По-друге, ціла цибулина під час приготування передає увесь свій смак та корисні властивості бульйону, зберігаючи його прозорість. Її досить легко виймати після приготування страви, адже не потрібно морочитися зі шматочками чи цідити бульйон.
- По-третє, якщо кинути цілу цибулину з лушпинням, то бульйон набуде естетичного золотавого кольору. Ваша страва матиме більш презентабельний та апетитний вигляд, а лушпиння жодним чином не вплине на смакові якості супу. Такою хитрістю користуються всі господині, коли варять холодець, де зовнішній вигляд бульйону відіграє ключову роль.
- По-четверте, цілу цибулину треба обов’язково класти до грибного супу — і ось чому. Досвідчені господині використовують цей овоч як індикатор безпечності грибів. Якщо під час варіння цибулина набула синюватого кольору, тоді цю страву вживати не слід — гриби можуть бути отруйними. Однак варто пам’ятати, що цибулина не гарантує повної безпеки грибного супу, тому варто вживати лише ті гриби, які ви добре знаєте.