Зі шкіркою чи без їсти хурму.
Українці вже звикли купувати в холодну пору року цей яскравий помаранчевий фрукт, який не лише дуже смачний, а й корисний. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Хурма чудово підходить для самостійного перекусу, її можна додати і до десерту.
Багато хто не знає, коли та як потрібно їсти хурму.
Одні прихильники цього фрукта стверджують, що потрібно знімати шкірку з хурми перед вживанням, інші — що достатньо добре вимити фрукти.
Взагалі, більшість різновидів хурми, як і інших фруктів, краще їсти зі шкіркою, тому що саме у ній, зазвичай, концентрується найбільше вітамінів та корисних елементів. Але це не стосується недостиглих плодів хурми.
В'язкий смак хурми забезпечує танін, якого багато у недостиглих плодах. Танін — це катехін, має дубильні властивості, добре знайомий нам за зеленим та чорним чаєм.
Сам собою танін безпечний, але у великій кількості його вживати не варто, - тому терпку, незрілу хурму краще їсти без шкірки.
Щоб користь хурми була найбільшою, вживайте фрукт не раніше, ніж через годину після їди та не пізніше, ніж за пів години.
Хурма — доволі самодостатній фрукт, але її можна поєднувати з йогуртом, вершками та сиром. Не підійдуть до неї зернові.