Контракти.ua

291  —  08.11
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту

Томатну пасту незмінно використовують для приготування різноманітних соусів до гарнірів або інших страв. Її додають до рагу і супів для покращення їхніх смакових якостей. Тому важливо правильно її готувати.

Колись томатну пасту обов'язково обсмажували перед тим, як додати її до будь-якої страви. Пов'язано це з тим, що раніше цей продукт продавали в бляшанках і потрібно було позбутися неприємного присмаку заліза. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак, цим правилом не варто нехтувати і сьогодні. Навіть, якщо ви готуєте томатну пасту самостійно. І ось чому.

Річ в тому, що томатна паста — це концентрована кислота, а тому, якщо її не обсмажити, вона може стати причиною печії.

А ще, якщо додати необсмажену томатну пасту, наприклад, в суп, то картопля в страві не звариться до кінця й залишиться твердою. Так відбувається саме через створення кислого середовища.

Коли ми пасеруємо томатну пасту, то відбувається процес карамелізації. Завдяки цьому продукт не лише позбавляється зайвої кислинки, але й краще розкриває свої аромат і смак.

В процесі обсмажування не забудьте додати трішки цукру. Цим ви збалансуєте кислоту пасти. Потім влийте зовсім трохи кип'яченої води і дайте страві прокипіти протягом 2-3 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб вона не прилипала до поверхні.

Статьи по теме
Ваш салат
Ваш салат "Оселедець під шубою" завжди буде соковитим і ніжним: запам'ятайте лише одну хитрість

Салат "Оселедець під шубою" можна назвати одним з найпопулярніших серед українців. Однак ви можете зробити його ще соковитішим, якщо використовуватимете одну кулінарну хитрість.
18.11 — 533

Як зробити смажену картоплю рум'яною та хрумкою: маленька хитрість, про яку ніхто не знає
Як зробити смажену картоплю рум'яною та хрумкою: маленька хитрість, про яку ніхто не знає

Як правильно смажити картоплю, щоб вона не розкисала і не прилипала до сковороди.
10.07 — 2884

Як зварити картоплю за 10 хвилин: маленька хитрість кмітливих господинь
Як зварити картоплю за 10 хвилин: маленька хитрість кмітливих господинь

Таким кулінарним секретом користуються всі досвідчені господині, щоб прискорити процес приготування улюбленого овоча.
10.06 — 303