Контракти.ua

392  —  08.11.24
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту

Томатну пасту незмінно використовують для приготування різноманітних соусів до гарнірів або інших страв. Її додають до рагу і супів для покращення їхніх смакових якостей. Тому важливо правильно її готувати.

Колись томатну пасту обов'язково обсмажували перед тим, як додати її до будь-якої страви. Пов'язано це з тим, що раніше цей продукт продавали в бляшанках і потрібно було позбутися неприємного присмаку заліза. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак, цим правилом не варто нехтувати і сьогодні. Навіть, якщо ви готуєте томатну пасту самостійно. І ось чому.

Річ в тому, що томатна паста — це концентрована кислота, а тому, якщо її не обсмажити, вона може стати причиною печії.

А ще, якщо додати необсмажену томатну пасту, наприклад, в суп, то картопля в страві не звариться до кінця й залишиться твердою. Так відбувається саме через створення кислого середовища.

Коли ми пасеруємо томатну пасту, то відбувається процес карамелізації. Завдяки цьому продукт не лише позбавляється зайвої кислинки, але й краще розкриває свої аромат і смак.

В процесі обсмажування не забудьте додати трішки цукру. Цим ви збалансуєте кислоту пасти. Потім влийте зовсім трохи кип'яченої води і дайте страві прокипіти протягом 2-3 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб вона не прилипала до поверхні.

Статьи по теме
Як швидко розморозити м’ясо — про цю хитрість мало хто знає
Як швидко розморозити м’ясо — про цю хитрість мало хто знає

М’ясо можна розморозити як за годину, так і за 10 хвилин.
09.11 — 417

Секрет соковитих котлет без бризок олії навколо: проста хитрість для ідеального просмаження
Секрет соковитих котлет без бризок олії навколо: проста хитрість для ідеального просмаження

Котлети — улюблена страва багатьох родин. Ці смачні соковиті шматочки з фаршу обожнюють і дорослі, і діти.
17.10 — 858

Ідеально розсипчастий рис за хвилини: східна хитрість, що змінить вашу кухню
Ідеально розсипчастий рис за хвилини: східна хитрість, що змінить вашу кухню

Багато хто вважає приготування ідеально розсипчастого рису складним завданням, що вимагає особливого досвіду та майстерності.
28.09 — 848