Контракти.ua

181  —  сегодня, 13:50
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту

Томатну пасту незмінно використовують для приготування різноманітних соусів до гарнірів або інших страв. Її додають до рагу і супів для покращення їхніх смакових якостей. Тому важливо правильно її готувати.

Колись томатну пасту обов'язково обсмажували перед тим, як додати її до будь-якої страви. Пов'язано це з тим, що раніше цей продукт продавали в бляшанках і потрібно було позбутися неприємного присмаку заліза. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Однак, цим правилом не варто нехтувати і сьогодні. Навіть, якщо ви готуєте томатну пасту самостійно. І ось чому.

Річ в тому, що томатна паста — це концентрована кислота, а тому, якщо її не обсмажити, вона може стати причиною печії.

А ще, якщо додати необсмажену томатну пасту, наприклад, в суп, то картопля в страві не звариться до кінця й залишиться твердою. Так відбувається саме через створення кислого середовища.

Коли ми пасеруємо томатну пасту, то відбувається процес карамелізації. Завдяки цьому продукт не лише позбавляється зайвої кислинки, але й краще розкриває свої аромат і смак.

В процесі обсмажування не забудьте додати трішки цукру. Цим ви збалансуєте кислоту пасти. Потім влийте зовсім трохи кип'яченої води і дайте страві прокипіти протягом 2-3 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб вона не прилипала до поверхні.

Статьи по теме
Для чого досвідчені кулінари обсмажують макарони перед приготуванням: ця хитрість вас здивує
Для чого досвідчені кулінари обсмажують макарони перед приготуванням: ця хитрість вас здивує

Макарони — популярний продукт, який часто обирають ті, хто не хоче довго стояти біля плити. Однак, виявляється, ми знаємо далеко не всі хитрості, пов'язані з їх приготуванням.
28.02 — 363

Що зробити, щоб каланхое зацвіло в домашніх умовах: правила догляду та невелика хитрість
Що зробити, щоб каланхое зацвіло в домашніх умовах: правила догляду та невелика хитрість

Чому не цвіте каланхое, як в домашніх умовах змусити рослину зацвісти, основні правила догляду за ним.
12.12.23 — 352

Ніжні шматочки з хрумкою оболонкою: проста хитрість, чим замінити борошно під час смаження риби
Ніжні шматочки з хрумкою оболонкою: проста хитрість, чим замінити борошно під час смаження риби

Смажена риба у паніровці — апетитна страва, яка прикрасить навіть святковий стіл. Найчастіше готують її з борошном. Але що робити, коли під рукою його не виявилося?
27.06.23 — 676