260 — 07.11
Наче у дитинстві: як приготувати надзвичайно ніжну сирну запіканку
За своїм складом ця сирна запіканка нагадує сирники, але спосіб її приготування дещо відрізняється.
Таку сирну запіканку точно готували наші мами і бабусі. Вона не смажеться, а запікається у мультиварці. Завдяки цьому десерт виходить надзвичайно ніжним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Сир - 600 г
вершкове масло - 150 г
курячі яйця - 4 шт.
лимонний сік - половина лимону
борошно і манна крупа - 3 ст. ложки
сода - 1/2 ч. ложки
ванільний цукор - дрібка
сіль - дрібка
родзинки - за бажанням
Процес приготування:
- Спочатку потрібно розтопити вершкове масло. Для цього можна використати мікрохвильову піч або розтопити на водяній бані.
- Тепер підготуйте форму: вершкове масло розподіліть по стінках форми, зайве вилийте. Присипте борошном або манною крупою. Це допоможе легко витягнути запіканку після приготування.
- Білки відокремте від жовтків. Збийте їх з цукром, а в іншій мисці змішайте з цукром жовтки.
- Збийте сир до однорідної маси, введіть жовтки. Додайте залишки розтопленого масла, лимонний сік, ванільний цукор, манну крупу і борошно.
- Обережно введіть в суміш білкову масу, ретельно перемішайте до однорідності.
- Запікати можна в мутильтиварці в режимі "Випічка" 45 хвилин. Після завершення запікання залишіть десерт всередині ще на годину.
- Поставте на ніч в холодильник.
Смачного!