Контракти.ua

2572  —  06.11
Як правильно чергувати шари в салаті "Оселедець під шубою": що за чим викладати на тарілку
Як правильно чергувати шари в салаті

Виявляється, не всі українці складають шари салату "Оселедець під шубою" за тією чергою, яка вважається класичною і правильною.

Лише дехто повторює шари в тій самій послідовності, яка і була задумана кулінарами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак, кажуть фахівці, цей момент є дуже важливим. Адже саме від черговості продуктів залежить, наскільки добре вони будуть доповнювати один одного.

Отже, як правильно сформувати салат:

  • буряк;
  • цибуля;
  • оселедець;
  • картопля;
  • зелена цибуля;
  • яйце;
  • зелений горошок;
  • морква;
  • буряк.

Кулінари стверджують, що варений буряк ідеально поєднується з цибулею, створюючи свіжий і легкий смак салату. Цибуля, в свою чергу, є прекрасним компаньйоном для оселедця, тому що він її злегка маринує, надаючи гостроти. Неможливо уявити оселедець без картоплі, тому саме вона йде наступним шаром.

Як результат, у вас виходить ідеально збалансована страва, яка має надзвичайно свіжий смак.

Звичайно, не слід забувати про соус, який і зв'язує в єдине ціле всі ці шари. Ви можете зробити традиційну сіточку з майонезу. Але, щоб надати салату трішки пікантності, спробуйте змішати майонез з гірчицею. Це дуже смачно.