Контракти.ua

570  —  03.11
Запечена картопля з часниковим соусом: ароматний рецепт улюбленої страви
Запечена картопля з часниковим соусом: ароматний рецепт улюбленої страви

Запечена картопля у шкірці – це справжня класика, яка завжди доречна на обідньому чи святковому столі.

Така картопля проста у приготуванні, має насичений аромат, а з додаванням часникового соусу стає справжньою знахідкою для поціновувачів смачної кухні. На сторінці viktoria__cooking показали, як її приготувати всього за одну годину. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

Олія - 4-5 ст. л.

паприка солодка - 1,5 ч. л.

часник сушений - 1,5 ч. л.

Часник - 2-3 зубки

масло вершкове - 30 г

сіль

перець

кріп

Приготування:

  1. Картоплю помийте та витріть паперовим рушником.
  2. Окремо змішайте олію, паприку, часник, сіль і перець.
  3. Залийте картоплю цією сумішшю та ретельно перемішайте. Залиште на 10-15 хв.
  4. Викладіть картоплю на деко, попередньо застелене пергаментом, і поставте до духовк, розігрітої до 200°C, на 30-40 хвилин.
  5. Тим часом приготуйте часниковий соус, змішавши розтоплене вершкове масло, часник і кріп. Ретельно все перемішайте та полийте цією сумішшю картоплю.

Запечена картопля з часниковим соусом може бути повноцінною самостійною стравою чи гарніром до м'яса, риби та овочів. Вона чудово поєднується з легкими овочевими салатами, запеченими курячими крильцями або м'ясними рулетиками. Це ідеальний вибір для сімейної вечері чи дружніх посиденьок.