Контракти.ua

623  —  02.11
Як приготувати "Пташине молоко": десерт, який ми пам'ятаємо з дитинства
Як приготувати

Десерт "Пташине молоко" відомий багатьом з нас з дитинства. За часів СРСР він користувався особливою популярністю, адже містив прості і доступні інгредієнти.

Повітряне суфле неймовірно подобається і дорослим, і дітям. Також десерт додатково покриває товстий шар шоколадної глазурі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Спробуйте приготувати "Пташине молоко" і згадати смак дитинства.

Інгредієнти

вершкове масло 73% - 100 г

цукрова пудра - 50 г

яйце - 1 шт.

борошно - 140 г

згущене молоко - 150 г

цукор - 180 г

желатин - 20 г

білок яйця - 3 шт.

лимонна кислота - на кінчику ножа

чорний шоколад - 150 г

Процес приготування:

  1. Приготувати пісочний корж: збити вершкове масло з цукровою пудрою, додати яйце і далі збивати до однорідності. Поступово всипати борошно і замісити тісто. Масу запікати тонким шаром на пергаменті в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Готовий корж обрізати за розмірами форми, в якій ви будете збирати десерт.
  2. Суфле готується лише з продуктів кімнатної температури, але яєчні білки повинні бути охолодженими. Попередньо желатин замочується у невеликій кількості води і залишається набухати.
  3. Розм'якшене вершкове масло (50 г) збити міксером на високій швидкості, додати поступово згущене молоко, не перестаючи збивати. У вас повинна вийти однорідна маса.
  4. В окремому посуді збийте три білка до густої піни. Щоб маса вийшла більш щільною, додайте трішки лимонної кислоти.
  5. Набряклий в воді желатин поставте на повільний вогонь і додайте цукор. Помішуйте до повного розчинення желатину та цукру. Не доводьте до кипіння. Трохи остудіть і поступово введіть у білкову піну вершковий крем та теплий желатин, продовжуючи повільно збивати. Суфле залийте у форму на корж і поставте у холодильник до повного застигання маси.
  6. Приготуйте шоколадну глазур: розтоплений шоколад і 50 г вершкового масла розмішайте, акуратно нанесіть на суфле, що застигло. Дайте глазурі охолонути і затвердіти.

Смачного!