Контракти.ua

1060  —  29.10
Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату
Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату

Тайський салат з баклажанів – це чудова суміш пікантного, гострого, кислого та солодкого, що робить його цікавим і незвичайним.

Цей тайський салат з баклажанів доволі простий у приготуванні – просто запечіть кілька смужок баклажанів у духовці протягом 15–20 хвилин, потім змішайте суміш тайського червоного перцю, цибулі шалот, часнику, соку лайма та кінзи, зеленої цибулі, підсмаженого арахісу і трохи цукру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажани - 4 шт.

кінза (подрібнена) - 1 пучок

зелена цибуля (подрібнена) - кілька пір'їв

арахіс - 1/2 скл.

цибуля-шалот - 1 шт.

перець гострий - 1 шт.

часнику (зубок) - 1 шт.

цукор - 1 ч. л.

лайм (сік) - 2 шт.

олія оливкова

сіль

перець

  1. Розріжте баклажани уздовж навпіл, потім кожну половину наріжте на довгі смужки. Натріть їх з усіх боків оливковою олією, потім щедро приправте сіллю і перцем. Покладіть смужки баклажанів на деко та запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом 15–20 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть м'якими. Тим часом підсмажте арахіс на сухій сковороді на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він не підрум'яниться.
  2. Розріжте цибулю шалот уздовж навпіл, потім наріжте її впоперек на тонкі півмісяці. Покладіть цибулю до невеликої миски, потім додайте чилі, кінзу, зелену цибулю, сік лайма, часник, цукор. Збийте все до однорідної маси. Скуштуйте та відрегулюйте смак страви сіллю і перцем.
  3. Коли баклажани достатньо охолонуть, щоб їх можна було тримати в руках, наріжте їх на дві або на три частини. Покладіть на блюдо та збризкайте або обваляйте баклажани в заправці. Посипте зверху арахісом.
Статьи по теме
Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату
Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату

Тайський салат з баклажанів – це чудова суміш пікантного, гострого, кислого та солодкого, що робить його цікавим і незвичайним.
14.09 — 689