Контракти.ua

453  —  27.10
Як приготувати салат із баклажанів із помідорами та сиром
Як приготувати салат із баклажанів із помідорами та сиром

Салат із баклажанів із помідорами та сиром – це самостійна страва або доповнення до будь-якого м'яса.

Баклажани обсмажте у фритюрі, завдяки чому овочі виходять хрусткими зовні та м'якими всередині. Ця страва виходить пікантною та красивою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажани - 2 шт.

Помідори - 2 шт.

сир моцарела - 100 г

часник - 2 зубчики

соєвий соус - 2 ст. л.

Крохмаль - 30 г

перець чорний мелений

зелень петрушки

олія

  1. Баклажани вимийте, наріжте на великі кубики, посоліть і залиште на 10 хвилин. Потім промийте під проточною водою та обсушіть. Обваляйте баклажани в крохмалі.
  2. У невеликий сотейник налийте олію, добре її нагрійте і обсмажте частинами баклажани у фритюрі, на сильному вогні, протягом трьох хвилин до золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник.
  3. Помідори промийте та наріжте на великі шматочки.
  4. Часник очистіть і дрібно наріжте.
  5. Наріжте сир на середні шматочки.
  6. Зелень промийте, обсушіть і крупно нарубайте.
  7. Для заправки змішайте соєвий соус, часник і чорний перець мелений і перемішайте.
  8. У мисці з'єднайте баклажани, помідори, сир, заправте заправкою. Викладіть салат на блюдо і посипте зеленню.

Поради:

  • Крохмаль використовуйте будь-який: кукурудзяний або картопляний.