Контракти.ua

590  —  20.10.24
Нова варіація легендарного салату "Шуба": замініть всього лише один інгредієнт, щоб покращити смак
Нова варіація легендарного салату

"Оселедець під шубою" або просто "Шуба" як цей салат називають в народі — надзвичайно популярна страва. Його готують як на щодень, так і на свята.

А тому існує чимало варіацій салату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

В цьому новому рецепті "Шуби" кулінари радять замінити оселедець на куряче філе. Такий салат також стане чудовою стравою, яку можна подати на святковий стіл.

Інгредієнти

куряче філе - 200 г

середня картоплина - 2 шт.

яйце - 2 шт.

буряк - 2 шт.

морква - 2 шт.

солоні огірки - 3 шт.

чорнослив - 50 г

твердий сир - 50 г

майонез - за смаком

Процес приготування:

  1. Відварити яйця, буряки, моркву, картоплю і куряче філе. Дати охолонути.
  2. Огірки і курку нарізати невеликими кубиками, чорнослив — соломкою. На великій терці натерти буряк, картоплю, моркву, яйця і твердий сир. Посолити.
  3. Викладати на тарілку шарами: картопля, курка, морква, огірки, яйця, чорнослив, сир і буряк. Кожен шар змастити майонезом, видавлюючи його "сіточкою" (окрім шару з огірками, чорносливом).
  4. Зверху можна прикрасити за бажанням.

Щоб салат вийшов максимально соковитим, перед подаванням на стіл його потрібно поставити в холодильник хоча б на дві години. Смачного!