Свою назву білий гриб отримав, тому що не темніє після термічного оброблення.
Грибний сезон у розпалі: де в Україні ростуть білі гриби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Білі гриби, які ще називають боровиками, є найціннішими та найсмачнішими представниками свого царства. Завдяки тому, що вони утворюють з корінням дерев особливий симбіотичний зв'язок (мікориза), гриби отримують усі необхідні поживні речовини, а дерева краще засвоюють мінерали та воду.
Не всі дерева вступають у симбіотичний зв'язок з білими грибами. Найчастіше боровики можна знайти біля:
Також фахівці стверджують, що білі гриби часто зростають біля в'язів.
Ключовий фактор для зростання білих грибів – вік лісу. Старі й незаймані куточки природи найчастіше приховують галявини з боровиками. Грибниці цих грибів можуть формуватися протягом десятиліть, а тому найкраще йти на "тихе полювання" до лісу, вік якого щонайменше 20-50 років.
Перед очищенням білі гриби рекомендовано надовго замочити у воді. Так ви зможете уникнути пошкоджень, адже грудочки землі та сміття розмокнуть. Потім гриби треба ретельно промити, приділяючи особливу увагу нижній частині капелюшків. Тут накопичується найбільше бруду.
Зріз на ніжці краще оновити за допомогою гострого ножа. Так ви зможете видалити забруднення. Якщо шкірка на капелюшці знімається, це може вказувати на початок псування гриба. Такий краще викинути.
Свіжі боровики не зберігаються довго – щонайбільше 12 годин за кімнатної температури. Подовжити термін можна в холодильнику (до 5 днів). Однак за тиждень білі гриби повністю втратять усі свої смакові властивості, а також можуть стати небезпечними для вживання. Тому їх потрібно або приготувати, або висушити.