Контракти.ua

385  —  16.10
Що спочатку обсмажують для плова: запам'ятайте просте правило — і ваша страва завжди буде смачною
Що спочатку обсмажують для плова: запам'ятайте просте правило — і ваша страва завжди буде смачною

Щоб приготувати смачний і ароматний плов, потрібно знати, коли і які інгредієнти до нього додавати.

Існує чимало рецептів цієї страви. І все ще в Мережі тривають дискусії про те, що потрібно обсмажувати для плову першим: м'ясо чи овочі. Запам'ятайте важливе правило, щоб страва вийшла максимально ароматною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Класичний плов відрізняється дуже простим секретом, який знають всі досвідчені кулінари.

Якщо ви все ще думаєте, що спочатку обсмажувати: м'ясо чи цибулю, то для вас є відповідь. Спочатку на сковорідку викладають саме цибулю. Тільки після того, як вона стане золотистого кольору і буде готовою, до неї можна додавати м'ясо.

Тільки за такої послідовності олія вбере запах і смак цибулі, а потім передасть їх м'ясу. Інакше вийде не дуже добре, тому що цибуля томитиметься в м'ясному сокові.

Як тільки ви додасте м'ясо, не перемішуйте інгредієнти. Спочатку воно повинне злегка "схопитися" і отримати скоринку. Тільки тоді воно не віддасть всі свої соки і залишиться максимально соковитим. Після цього можете перемішати продукти і обсмажити їх з усіх боків.

Тепер можете додати моркву. І знову не перемішуйте всі інгредієнти, а трішки зачекайте. Потрібно, щоб морква спочатку стала м'якою.