776 — 12.10
Як вибрати смачне якісне сало: треба орієнтуватися на ці чотири показники
Сало, незважаючи на свою жирність, є дуже корисним і невимовно смачним продуктом.
У кожного українця вдома завжди є запас національного смаколика. Адже без сала не обходиться жоден обід чи вечеря. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Однак не завжди вдається вибрати смачний і гарний продукт, та насправді це дуже легко зробити, якщо знати про основні критерії якості. Розповідаємо, на що варто звертати увагу під час вибору сала, щоб було смачним і тануло в роті.
Як вибрати смачне сало: поради експертів з безпеки харчування
Під час вибору продукту треба орієнтуватися на 4 ключові показники:
- Товщина сала. Товщина якісного гарного сала має бути три-шість сантиметрів. Якщо вона більша, це може означати, що тварину вигодовували антибіотиками або вона була вже стара. В обох випадках сало буде несмачним і жорстким.
- Шкірка має бути світлого відтінку, без щетини й помірної товщини. Якщо вона обпалена соломою, то може мати коричневий колір.
- Колір. Сало має бути білого кольору, в центрі може бути ніжно-рожевим, якщо продукт дуже свіжий. Сало також може мати рожеві вкраплення. Не варто купувати продукт жовтуватого кольору, бо він уже почав псуватися.
- Запах. Експерти з безпеки харчування наголошують на тому, що якісне сало має пахнути свіжістю або взагалі не мати жодного запаху.