Як зварити буряк, щоб він не втратив колір
Без буряка неможливо уявити борщ, оселедець під шубою та багато інших українських страв. Цінують буряк за чудові смакові якості, корисні властивості і також за яскравий колір, який він надає стравам. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Однак нерідко під час варіння овоч втрачає цей яскравий бордовий колір, стають менш солодкими. Щоб буряк зберіг свій насичений колір та смак, потрібно правильно його зварити та додати оцет в каструлю.
Насамперед потрібно правильно підібрати коренеплоди - вони повинні бути невеликі за розміром, одного розміру, бажано одного сорту, без пошкоджень. Невеликі коренеплоди зваряться швидше, якщо вони будуть одного розміру, то готовності прийдуть одночасно.
Перед тим, як варити буряк, не потрібно видаляти з нього хвостики, обрізати шкірку або розрізати коренеплід на частини. Інакше сік буде витікати у воду, овоч буде втрачати свій колір та смак.