367 — 06.10
Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок
Як тушкувати капусту без м'яса.
Тушкована капуста належить до універсальних страв: вона може бути гарніром, самостійною стравою, начинкою для вареників і пирогів. Головне – правильно її приготувати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Розповідаємо, як тушкувати капусту без м'яса так, щоб хотілося її їсти не лише в піст чи на дієті.
Рецепт смачної тушкованої капусти
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- паста томатна – 2 ст. л.
- борошно – 1 ст. л.
- оцет (9%) – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
- олія – 3 ст. л.
- вода – 150 мл
- перець чорний – за смаком
Приготування тушкованої капусти:
- Капусту нарізаємо тонкою соломкою, а цибулину – кубиками.
- Обсмажуємо цибулю на олії, додаємо капусту і 150 мл води, тушкуємо все під кришкою 30-40 хвилин.
- В мисці змішуємо борошно з томатною пастою та додаємо оцет і цукор. Перемішуємо до розчинення грудок та додаємо до капусти.
- Тушкуємо ще 10-15 хвилин без кришки і знімаємо з вогню. Смачного.