Контракти.ua

280  —  01.10
В яку воду потрібно кидати м'ясо, щоб борщ вийшов наваристим — цю помилку роблять найчастіше
В яку воду потрібно кидати м'ясо, щоб борщ вийшов наваристим — цю помилку роблять найчастіше

Під час приготування борщу початківці стикаються з чималою кількістю проблем. Зокрема, багато хто додає м'ясо в неправильно підібраний для цього час. Через це страва виходить не наваристою.

Хоча те, в яку воду ви кинете м'ясо під час варіння борщу, суттєво не вплине на смакові якості першої страви, проте, якщо все зробити правильно, вона вийде більш наваристою та ситною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Деякі кулінари навіть і не здогадуються, що температура води, в яку відправлено м'ясо, може зіграти важливу роль.

Досвідчені кухарі не припиняють нагадувати — щоб борщ був наваристим, не слід кидати м'ясо у воду, що кипить. Якщо ви так зробите, то продукт дуже швидко "запечатається" і всі соки залишаться всередині.

Однак, слід запам'ятати, якщо м'ясо ви пізніше збираєтесь вийняти з борщу і споживати як окрему страву, тоді така дія допоможе зробити смак продукту більш соковитим і яскравим.

А от, якщо м'ясо буде важливою складовою частиною саме борщу, то в киплячій воді воно просто не віддасть свій смак першій страві. В результаті ви отримаєте зовсім не наваристий борщ, а просто "водичку".

Тому запам'ятайте, що м'ясо до борщу можна заливати лише холодною водою. Тоді у вас не буде сумнівів, що воно віддасть свої соки, а страва вийде смачною, ароматною і надзвичайно апетитною.