Контракти.ua

310  —  01.10
Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси
Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси

Одеса – одна з перлин українського морського узбережжя, колоритне місто, в яке у вас немає шансів не закохатися.

В Одесі ви побачите чудову архітектуру та історичну спадщину країни, познайомитеся з гарними людьми та насолодитеся безкрайніми морськими просторами. І що точно не має пройти повз вас – це її неповторний смак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відомий одесит Савва Лібкін поділився власними думками щодо того, що варто спробувати та обов'язково скуштувати в Одесі, щоб відчути її на смак і, можливо, забрати з собою додому її часточку.

7 найголовніших закусок одеської кухні:

  • шийка;
  • тюлька;
  • форшмак;
  • фарширована риба;
  • дунайка з молодою картоплею та кримською цибулею;
  • солодкий перець із бринзою;
  • салат з мікадо.

25 основних товарів одеської кухні:

  • камбала і глось;
  • тюлька і пузанок;
  • мідії;
  • дунайка;
  • бичок-батіг;
  • барабулька;
  • сарган;
  • раки;
  • рачки;
  • щуча ікра;
  • бринза овеча молода;
  • бринза молода й витримана;
  • томати Мікадо;
  • бичаче серце;
  • картопля молода;
  • баклажани;
  • перець Білозірка;
  • картопля "сорокаденка" і Роксолана;
  • огірок Роднічок;
  • біла черешня;
  • слива Венгерка;
  • ягнятина;
  • телятина;
  • кавун херсонський;
  • червона кримська цибуля.

Отже, наступного разу, коли ви вирішите завітати до Одеси, хапайте цей список порад – і хай ваша поїздка стане справжнім гастротуром.