Контракти.ua

228  —  28.09
Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки
Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки

Таке веганське молоко легко зробити вдома і воно гарно смакуватиме до кави, а також підійде для тих, хто має нестерпність лактози.

Фудблогерка kristina_buleziuk поділилася зі своїми читачами простим і цікавим рецептом рослинного молока, яке швидко та просто приготувати вдома, а смакуватиме воно краще за магазинне. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

горіхи (необсмажені) - 1 скл.

Вода - 4 скл.

Приготування:

  • Горіхи замочити на 8 годин (для волоських горіхів і кеш’ю можна менше часу – 4 години, а для мигдалю – від 8 до 12 годин).
  • Воду після замочування злити.
  • Покласти горіхи до блендера і залити водою.
  • Гарно все подрібнити.
  • Рідина має набути світлого кольору.
  • Процідити напій через марлю від залишків горіхів.
  • Термін зберігання такого молока – 4-7 днів.

Поради:

  • Рецепт рослинного молока універсальний для всіх видів горіхів і насіння.
  • Для більш насиченого смаку та аромату пропорція може бути 1:3 відповідно.
  • Найсмачніше горіхове молоко виходить з лісових і волоських горіхів.
  • За бажанням у молоко можна додати кілька фініків (подрібнювати разом з горіхами) або трохи меду, щоб воно отримало солодкуватий присмак.

Переваги рослинного молока (за словами авторки):

  • Не містить холестерину.
  • Містить вітаміни групи B, які корисні для нервової системи та обміну речовин.
  • Містить магній, важливий для нервової системи та м’язів, боротьби зі стресами.
  • Містить рослинне залізо.
  • Містить фосфор, важливий для кісток і зубів.

Домашнє рослинне молоко дуже корисне й дешевше за магазинне.