228 — 28.09
Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки
Таке веганське молоко легко зробити вдома і воно гарно смакуватиме до кави, а також підійде для тих, хто має нестерпність лактози.
Фудблогерка kristina_buleziuk поділилася зі своїми читачами простим і цікавим рецептом рослинного молока, яке швидко та просто приготувати вдома, а смакуватиме воно краще за магазинне. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
горіхи (необсмажені) - 1 скл.
Вода - 4 скл.
Приготування:
- Горіхи замочити на 8 годин (для волоських горіхів і кеш’ю можна менше часу – 4 години, а для мигдалю – від 8 до 12 годин).
- Воду після замочування злити.
- Покласти горіхи до блендера і залити водою.
- Гарно все подрібнити.
- Рідина має набути світлого кольору.
- Процідити напій через марлю від залишків горіхів.
- Термін зберігання такого молока – 4-7 днів.
Поради:
- Рецепт рослинного молока універсальний для всіх видів горіхів і насіння.
- Для більш насиченого смаку та аромату пропорція може бути 1:3 відповідно.
- Найсмачніше горіхове молоко виходить з лісових і волоських горіхів.
- За бажанням у молоко можна додати кілька фініків (подрібнювати разом з горіхами) або трохи меду, щоб воно отримало солодкуватий присмак.
Переваги рослинного молока (за словами авторки):
- Не містить холестерину.
- Містить вітаміни групи B, які корисні для нервової системи та обміну речовин.
- Містить магній, важливий для нервової системи та м’язів, боротьби зі стресами.
- Містить рослинне залізо.
- Містить фосфор, важливий для кісток і зубів.
Домашнє рослинне молоко дуже корисне й дешевше за магазинне.