Контракти.ua

2435  —  15.09
Як зробити жорстке м’ясо м’яким і ніжним: навіть найтвердіше танутиме в роті
Як зробити жорстке м’ясо м’яким і ніжним: навіть найтвердіше танутиме в роті

Навіть вишукана страва не смакуватиме, якщо м’ясо в ній жорстке та сухе, однак є кілька способів, які допоможуть уникнути цієї халепи.

Жоден обід чи вечеря не обходиться без цього продукту, адже м’ясо полюбляють усі. Його запікають, смажать, варять, додають у різноманітні супи, борщ та інші страви. Однак воно не завжди виходить м’яким і соковитим. Бувають вкрай складні випадки, коли через твердість продукту псується вся страва. Якщо знати деякі секрети приготування м’яса, то можна уникнути такої проблеми і врятувати навіть безнадійну ситуацію. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що робити, щоб жорстке м'ясо стало м'яким і соковитим

Все залежить від того, яку страву ви збираєтеся готувати. Є кілька простих маринадів, які зроблять навіть дуже тверде м’ясо ніжним і смачним.

  • Гірчиця добре пом’якшує м’ясо. Його треба натерти і на кілька годин покласти до холодильника, а потім страву можна буде запікати. Щоб зробити м’ясо пікантнішим, можна додати до маринаду ложку меду.
  • Йогурт, майонез, кефір або лимонний сік також подарують м’якість і соковитість м’ясній страві. Так само треба натерти м’ясо одним із цих продуктів і залишити на кілька годин у холодильнику.
  • Оцет, горілка або лимонний сік зроблять м’ясо ніжним під час варіння. Просто треба додати дві столові ложки будь-якого продукту до киплячого бульйону.
  • Сода. Якщо у вас є шматок дуже жорсткого перемороженого м’яса, його треба натерти содою і залишити на дві години в холодильнику. Потім шматок необхідно ретельно помити – і можна готувати.

Що робити, якщо м'ясо вийшло жорстким

Навіть таку безнадійну ситуацію можна врятувати. Ось що необхідно для цього зробити. Наріжте приготоване м’ясо на шматки та викладіть у деко, зробіть соус із води і сметани з розрахунку 1:1 та полийте страву. Потім накрийте деко фольгою і відправте до духовки на одну годину за мінімальної температури. Тоді м'ясо стане ніжним і соковитим та просто танутиме в роті.

Також тверде м’ясо можна запікати разом з овочами, які під час приготування дадуть багато соку, тому м’ясо буде м’якішим і смачнішим. Варто враховувати, що овочі готуються значно швидше, тому ставте страву запікатися за мінімальної температури.

Як приготувати ідеальне м’ясо, щоб тануло в роті

Якщо ви полюбляєте соковите м’ясо на подушці з картоплі, тоді такий рецепт страви – саме для вас.

Складники:

  • 2 кг будь-якого м’яса;
  • 250 г цибулі;
  • сіль і перець за смаком;
  • 40 мл оливкової або рослинної олії;
  • 350 мл пива, можна темного;
  • 800 г картоплі;
  • 200 г сиру;
  • 120 г йогурту;
  • 150 г майонезу;
  • 50 г гірчиці в зернах.

Як приготувати маринад для м'яса:

Спочатку треба нарізати м’ясо на великі шматки та викласти до глибокої миски. Найкраще взяти свинину, якщо її немає, можна яловичину чи баранину. Цибулю наріжте кільцями, також покладіть у миску, додайте до м’яса сіль, перець, олію і все перемішайте.

Налийте у м’ясо пиво, ще раз ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та покладіть до холодильника маринуватися на годину.

Приготування овочевої подушки для запікання:

Покладіть на змащене олією деко нарізану картоплю, окремо з’єднайте йогурт, майонез і гірчицю в зернах. Половину соусу розподіліть по картоплі, іншу залиште для м’яса. Посипте картопляну подушку сиром та викладіть шматки м’яса, зверху змажте маринадом з майонезу й гірчиці. Накрийте деко фольгою та випікайте страву півтори години на слабкому вогні.