Рецептів дерунів так багато, що всі спробувати ледь встигнеш. Картоплю можна терти та блендерити, використовувати до них різни заправки, додатки та начинки.
На своїй сторінці Instagram ресторатор Савва Лібкін поділився рецептом справжніх українських дерунів, рецепт "як у ресторані" можна легко приготувати на своїй кухні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Картопля - 1 кг
Сметана - 2 ст. л
Жовток - 4 шт.
Цибуля ріпчаста 200 г - 200 г
Крохмаль - 1 ст.л
Цікаво, що східноєвропейські євреї називають цю страву словом - "Латкес". Сам Савва Лібкін згадував, що у його дитинстві у вихідні, деруни або латкес подавали до столу з оселедцем та форшмаком.