Контракти.ua

776  —  08.09
Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі
Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі

Спробуйте приготувати деруни без борошна, якщо хочете насолодитися новим смаком давно улюбленої страви.

Цей рецепт дерунів запропонувала авторка кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії". Вони виходять смачними, соковитими, мають хрумку скоринку і, найголовніше, готуються без борошна. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

Інгредієнти

м'ясний фарш - 400 г

цибулина - 1 шт.

яйце - 1 шт.

зубчик часнику - 2 шт.

приправа до м'яса - 1 ч. ложка

картопля - 1 кг

крохмаль від картоплі - за бажанням

сіль та перець - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Візьміть фарш, додайте до нього яйце, натерту половину цибулі та подрібнений зубчик часнику, додайте приправу до м'яса, перець та сіль.
  2. Ретельно перемішайте і залиште, щоб фарш просочився ароматом.
  3. За цей час натріть на терці сиру картоплю, відіжміть в окрему ємність рідину з неї.
  4. Крохмаль, який осів на дні ємності, додайте до фаршу. Ще раз ретельно перемішайте.
  5. До картоплі натріть другу половину цибулі, поперчіть і посоліть.
  6. Розігрійте олію на сковороді, викладайте столовою ложкою картопляну масу, зверху ложку фаршу і ще один шар картопляної маси.
  7. Смажте по 4 хвилини з кожного боку. Після того, як перевернете деруни, накрийте сковорідку кришкою і зачекайте ще 1 хвилину.

До столу подавати зі сметаною.

Смачного!

Статьи по теме
Названо правильні пропорції хліба та цибулі для соковитих котлет: запам'ятайте їх!
Названо правильні пропорції хліба та цибулі для соковитих котлет: запам'ятайте їх!

Домогтися ідеального смаку котлет не завжди буває просто. Тут дуже важливими є дотримуватися правильних пропорції фаршу, хліба та цибулі.
16.05.22 — 1291