744 — 08.09
Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі
Спробуйте приготувати деруни без борошна, якщо хочете насолодитися новим смаком давно улюбленої страви.
Цей рецепт дерунів запропонувала авторка кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії". Вони виходять смачними, соковитими, мають хрумку скоринку і, найголовніше, готуються без борошна. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
Інгредієнти
м'ясний фарш - 400 г
цибулина - 1 шт.
яйце - 1 шт.
зубчик часнику - 2 шт.
приправа до м'яса - 1 ч. ложка
картопля - 1 кг
крохмаль від картоплі - за бажанням
сіль та перець - за смаком
Спосіб приготування:
- Візьміть фарш, додайте до нього яйце, натерту половину цибулі та подрібнений зубчик часнику, додайте приправу до м'яса, перець та сіль.
- Ретельно перемішайте і залиште, щоб фарш просочився ароматом.
- За цей час натріть на терці сиру картоплю, відіжміть в окрему ємність рідину з неї.
- Крохмаль, який осів на дні ємності, додайте до фаршу. Ще раз ретельно перемішайте.
- До картоплі натріть другу половину цибулі, поперчіть і посоліть.
- Розігрійте олію на сковороді, викладайте столовою ложкою картопляну масу, зверху ложку фаршу і ще один шар картопляної маси.
- Смажте по 4 хвилини з кожного боку. Після того, як перевернете деруни, накрийте сковорідку кришкою і зачекайте ще 1 хвилину.
До столу подавати зі сметаною.
Смачного!