Контракти.ua

772  —  05.09
Картопляні ньокі: приготуйте смачні італійські галушки
Картопляні ньокі: приготуйте смачні італійські галушки

Картопляні ньокі дещо нагадують ліниві вареники, проте мають свою особисту італійську естетику.

На сторінці AL Dante Channel показали, як приготувати смачні та ароматні картопляні ньокі до вашої вечері. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

Борошно - 2 склянки

Яйця (жовтки) - 2 шт.

Часник

Вершкове масло - 100 г

Шавлія - 10-12 свіжих листків

Сіль

Чорний перець

Пармезан (тертий)

Приготування:

Приготуйте картоплю:

  • Розігрійте духовку до 200°C, збризніть картоплю оливковою олією та посоліть;
  • Запікайте до готовності, приблизно 1 годину;
  • Дайте трохи охолонути, потім очистьте і подавіть.

Тісто:

  • Посипте картоплю борошном і додайте дрібку солі;
  • Зробіть поглиблення у центрі та додайте яйця;
  • Обережно перемішайте руками, щоб вийшло м’яке тісто.

Формуйте ньокі:

  • Викладіть тісто на присипану борошном поверхню;
  • Розділіть його на 4 частини та розкачайте кожну частину в довгу ковбаску товщиною приблизно 1,3 см.
  • Поріжте ковбаску на шматки розміром 2,5 см.

Приготуйте ньокі:

  • Доведіть до кипіння велику каструлю підсоленої води та закиньте в неї ньокі.
  • Коли вони спливуть на поверхню, десь через  2-3 хвилини дістаньте їх шумівкою.

Приготуйте соус:

  • У великій пательні розтопіть масло на середньому вогні;
  • Додайте ньокі та підсмажте їх до золотисто-коричневого кольору;
  • Додайте шавлію і смажте до хрусткої скоринки;
  • Додайте сіль та перець.

Поради:

Подавати ньокі треба гарячими з пармезаном.

Смачного!

Це дуже смачна, поживна та ароматна страва, від якої ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення.