Червоні чи жовті помідори.
В чому різниця між жовтими та червоними помідорами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Крім різниці в кольорі, червоні та жовті помідори відрізняються складом. Жовті помідори більш солодкі та відповідно мають менше кислоти, ніж червоні.
Жовті плоди менш калорійні.
Жовті помідори містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. Вони містять вдвічі більше вітаміну В3 (ніацин) та вітаміну В9 (фолієва кислота), ніж червоні помідори.
Червоні помідори містять бета-каротин (провітамін А) та лікопін, яких немає в жовтих сортах. Саме завдяки природному пігменту лікопіну червоні помідори є червоними. Натомість жовті помідори зобов'язані своїм кольором іншому каротиноїду — лютеїну.
Червоні помідори містять більше клітковини та вітаміну С.
Коли йдеться про користь помідорів, важливо розуміти, що кожен сорт має свої унікальні переваги.
Помідори різних кольорів містять різні корисні речовини, які позитивно впливають на здоров'я.
Тому кожен вид помідорів має свої унікальні корисні властивості, і регулярне вживання томатів різних кольорів допоможе забезпечити організм різноманітними корисними речовинами.