Контракти.ua

367  —  18.08
Нова хвиля спеки: коли буде пік та які регіони постраждають найбільше
Нова хвиля спеки: коли буде пік та які регіони постраждають найбільше

За розрахунками експертів, сильна спека може утримуватись до середини третьої декади місяця.

Пік нової хвилі спеки припаде на 17-21 серпня. Про це під час брифінгу в Медіацентрі розповіла речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха. Про це повідомляють Контракти.UA.

"‎По південних областях – вона (спека, –  УНІАН) точно буде. Скажімо так, в межах +35, подекуди буде до +37 доходити. Дещо легше буде по західних і північних областях, відповідно, і по Київщині. Зараз пік припаде на 17-21 серпня, потім вже буде для західних і північних областей певне послаблення", – заявила представниця Гідрометцентру.

У свою чергу, пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий під час брифінгу зазначив, що зміни клімату і глобальне потепління призводить до різкого зростання кількості пожеж.

"Кількість пожеж в екосистемах і на відритих територіях збільшилась в два рази, якщо порівнювати з минулорічним літом", – говорить представник ДСНС.

Така динаміка є загрозою для здоров’я населення. Загалом з початку року було зафіксовано 29 тис пожеж, під час яких загинуло 11 людей і ще 34 постраждало.

Спека в Україні – останні новини

Експерти попереджають, що в суботу, 17 серпня, на мешканців столиці чекає 30-градусна спека.

Західні регіони України зустрінуть дощі та грози, але на температурному фоні це не позначиться. У більшості областей очікують температуру +29°...+33°.

За даними синоптика Наталії Діденко, у неділю, 18 серпня на українців очікує сильна спека. Втім, до Дня Незалежності вона повинна втихомиритися.