268 — 17.08
Вареники з вишнями: просто й смачно
Кожна українська родина має свої секрети ліплення вареників і кожен з нас хоч раз у житті намагався їх приготувати.
На сторінці Савви Лібкіна показали, як приготувати маленькі та смачні вареники з вишнями, смак яких поверне вас у безтурботне дитинство. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Борошно
Сіль
Цукор
Молоко - 1 склянка
Яйця - 3 шт.
Оливкова олія - 1 ч.л
Вишня - 1 кг
Цукор - 100 г
Приготування:
- Замісіть тісто на холодному молоці. На склянку молока додайте 3 яйця та 1 ч. л оливкової олії, сіль та цукор;
- Тісто замісіть доволі щільно і дайте йому полежати в плівці не менше ніж пів години;
- Після цього розкачайте тісто максимально тонко і за допомогою звичайної чарки зробіть кружечки;
- Поки тісто "відпочиває", почистьте вишню від кісточок і на кілограм чищеної вишні додайте 100 г цукру і залиште на годину-другу;
- Потім злийте сік і вишні розкладіть на круглячки тіста;
- Час ліпити вареники. Кожен кружечок тіста треба трохи "натягнути" на вишню й обережно зліпити;
- Потім поставте каструлю з водою на вогонь, щоб вона закипіла і трохи підсоліть;
- Далі опустіть в окріп свіжозаліплені вареники та варіть їх до закипання. Щойно вода почала кипіти, обережно за допомогою шумівки дістаньте вареники;
- Підігрійте трохи вишневий сік і полийте ним вареники та й одразу подавайте до столу.
Поради:
- Тісто бажано місити на білому борошні. Тут доведеться керуватися принципом "на око", оскільки у нас в країні ступінь білого борошна поки що не визначено маркуванням. Обирайте найбіліше борошно й обов’язково його просіюйте;
- За бажанням ви можете додати до вареників сметану чи згущене молоко.
Майже неможливо відмовити собі у задоволенні скуштувати порцію таких смачних та ароматних вареників з вишнею.