1574 — 14.08
Як приготувати традиційну грецьку мусаку
Приготуйте смачну та поживну страву яка підійде для будь-якої події, особливо для теплих сімейних зустрічей.
Фудблогерка EatLikeGreekWithJulie поділилася рецептом однієї з найулюбленіших страв її родини, яку вона готує, коли родичі збираються разом за великим столом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажан (великий) - 2 шт.
Картопля - 6-7 шт.
Фарш яловичий - 1 кг.
Цибуля (велика) - 3 шт.
Часник - 4-5 зубчиків
Петрушка - 1 пучок
Вино - 1/2 склянки
Томатна паста - 1 ст.л
Томатний соус - 1 склянка
Лавровий листок - 2 шт.
Кориця - 2 палички
Мускатний горіх
Сіль
Перець
Спеції - 1 ч.л
Яловичий бульйон - 2 ст. л
Вода - 2 склянки
Вершкове масло - 2 шматочки
Борошно - 1 склянка
Молоко - 1,5-2 л
Жовток - 2 шт.
Твердий сир
Приготування:
- Наріжте баклажани та картоплю тонкими шматочками та обсмажте на грилі чи пательні, можна запекти;
- У велику пательню додайте оливкову олію й обсмажте яловичину, поки вона не підрум’яниться, потім додайте цибулю та часник і пасеруйте до готовності;
- Додайте вино, томатну пасту та томатний соус і все перемішайте;
- Додайте воду і спеції, приправи. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні, поки вода не випарується і ви не отримаєте однорідний м'ясний соус;
- Водночас у велику каструлю додайте 2 шматочки вершкового масла і дайте йому розтанути;
- Додайте 1 склянку борошна та перемішайте, щоб з’єднати інгредієнти;
- Потім повільно додайте молоко та постійно перемішуйте на середньому вогні, поки не отримаєте однорідний крем.
- Додайте сіль, перець, мускатний горіх і 2 жовтки, постійно помішуючи (регулюйте самі, наскільки густий або рідкий вам подобається бешамель, додаючи або зменшуючи кількість молока);
- У каструлю додайте тонкий шар бешамелю, потім 1 шар картоплі, щоб покрити, крапніть трохи оливкової олії (за бажанням) і посипте тертим сиром;
- Додайте шар баклажанів, збризніть трохи оливковою олією та посипте сиром;
- Повторюйте все, поки не закінчите з усіма баклажанами та картоплею;
- Додайте м’ясний соус зверху баклажанів і бешамель, посипте сиром;
- Розігрійте духовку до 200°C і запікайте до золотисто-коричневого кольору;
- Потім дайте страві "відпочити" 1 годину, нарізайте та насолоджуйтеся.
Смачного!
Приготуйте цю страву вже наступними вихідними, зібравши всю родину, та відчуйте смак Греції.