Контракти.ua

1574  —  14.08
Як приготувати традиційну грецьку мусаку
Як приготувати традиційну грецьку мусаку

Приготуйте смачну та поживну страву яка підійде для будь-якої події, особливо для теплих сімейних зустрічей.

Фудблогерка EatLikeGreekWithJulie поділилася рецептом однієї з найулюбленіших страв її родини, яку вона готує, коли родичі збираються разом за великим столом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажан (великий)  - 2 шт.

Картопля  - 6-7 шт.

Фарш яловичий  - 1 кг.

Цибуля (велика) - 3 шт.

Часник - 4-5 зубчиків

Петрушка - 1 пучок

Вино - 1/2 склянки

Томатна паста - 1 ст.л

Томатний соус - 1 склянка

Лавровий листок - 2 шт.

Кориця - 2 палички

Мускатний горіх

Сіль

Перець

Спеції - 1 ч.л

Яловичий бульйон - 2 ст. л

Вода - 2 склянки

Вершкове масло - 2 шматочки

Борошно - 1 склянка

Молоко - 1,5-2 л

Жовток - 2 шт.

Твердий сир

Приготування:

  • Наріжте баклажани та картоплю тонкими шматочками та обсмажте на грилі чи пательні, можна запекти;
  • У велику пательню додайте оливкову олію й обсмажте яловичину, поки вона не підрум’яниться, потім додайте цибулю та часник і пасеруйте до готовності;
  • Додайте вино, томатну пасту та томатний соус і все перемішайте;
  • Додайте воду і спеції, приправи. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні, поки вода не випарується і ви не отримаєте однорідний м'ясний соус;
  • Водночас у велику каструлю додайте 2 шматочки вершкового масла і дайте йому розтанути;
  • Додайте 1 склянку борошна та перемішайте, щоб з’єднати інгредієнти;
  • Потім повільно додайте молоко та постійно перемішуйте на середньому вогні, поки не отримаєте однорідний крем.
  • Додайте сіль, перець, мускатний горіх і 2 жовтки, постійно помішуючи (регулюйте самі, наскільки густий або рідкий вам подобається бешамель, додаючи або зменшуючи кількість молока);
  • У каструлю додайте тонкий шар бешамелю, потім 1 шар картоплі, щоб покрити, крапніть трохи оливкової олії (за бажанням) і посипте тертим сиром;
  • Додайте шар баклажанів, збризніть трохи оливковою олією та посипте сиром;
  • Повторюйте все, поки не закінчите з усіма баклажанами та картоплею;
  • Додайте м’ясний соус зверху баклажанів і бешамель, посипте сиром;
  • Розігрійте духовку до  200°C  і запікайте до золотисто-коричневого кольору;
  • Потім дайте страві "відпочити" 1 годину, нарізайте та насолоджуйтеся.

Смачного!

Приготуйте цю страву вже наступними вихідними, зібравши всю родину, та відчуйте смак Греції.