Контракти.ua

1114  —  31.07
Бризолі з м'ясною начинкою: рецепт простої страви для легкого сніданку, обіду чи вечері
Бризолі з м'ясною начинкою: рецепт простої страви для легкого сніданку, обіду чи вечері

Бризолі - проста і водночас смачна страва, яка складається з загорнутого в тонкі коржі, лаваш або млинці фаршу. В цьому рецепті тонкі млинці робляться винятково з яєць, а потім запікаються з соусом.

Про те, як готувати бризолі з м'ясною начинкою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Пан Фартух - прості рецепти". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для бризолей з м'ясом

Для того, щоб приготувати бризолі, потрібні такі продукти:

  • фарш - 350 г;
  • яйця - 5-6 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • майонез - 1 ст. л.;
  • сметана - 2 ст. л.;
  • сушений часник - 1 ч. л.;
  • сир - 50-70 г;
  • сіль - до смаку;
  • перець - до смаку.

Як готувати бризолі з м'ясом

На один млинець для бризолей потрібно одне яйце. Яйця можна збивати всі разом і розділити масу на шість частин, або ж збивати кожне яйце окремо, додавши до маси сіль та перець до смаку.

Збити яйця потрібно до однорідної консистенції, щоб маса злегка посвітлішала. В цей час потрібно розігріти пательню, вливши на поверхню трохи олії.

Влийте яйце, похитайте пательню так, щоб маса заповнила всю поверхню, а млинець був тоненьким. Присмажте яєчний млинець з кожного боку до рум'яної скоринки.

Перекладіть млинці на тарілку і приготуйте начинку. радять обирати курячий фарш - він досить швидко готується. Також можна приготувати фарш самостійно.

До фаршу потрібно натерти очищену цибулю - або ж перемолоти її в м'ясорубці чи дрібно нарізати. Додайте сіль та перець до фаршу, відповідно до своїх смакових вподобань.

В іншій мисці приготуйте соус для бризолей - для цього потрібно з'єднати сметану з майонезом і сушеним часником. Рівномірно викладіть фарш на кожен млинець, а зверху змастіть соусом.

Зверху, за бажанням, присипте начинку частиною натертого сиру. Після цього скрутіть млинці в рулетик і викладіть в форму для запікання, встелену пергаментом.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бризолі впродовж 10 хвилин. Після цього присипте страву натертим сиром і запікайте ще протягом 10 хвилин.

Статьи по теме
З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечері
З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечері

Зрази - одна з найвідоміших страв з картоплі у формі ромба чи овалу, схожа на панкейк - щоправда, з картопляного тіста. А от начинка може бути різноманітною - починаючи від консервованого горошку до м'яса.
02.08 — 399

Як урізноманітнити суп: 5 рецептів для обіду чи вечері
Як урізноманітнити суп: 5 рецептів для обіду чи вечері

Така перша страва, як суп, займає важливе місце в кухнях різних народів і зазвичай готується на основі бульйону, з овочами та м'ясом. Проте навіть ця, здавалося б, звичайна страва, вражає різноманіттям рецептів, окрім борщу, холоднику та солянки.
01.08 — 737

Окрім кляру: 4 цікаві рецепти страв з баклажанами для перекусу, обіду чи вечері
Окрім кляру: 4 цікаві рецепти страв з баклажанами для перекусу, обіду чи вечері

Можливо, баклажани мають в кулінарі меншу популярність в порівнянні з кабачками, проте й з ними можна приготувати цікаві і ситні страви - як мінімалістичну закуску в паніруванні, так і лазанью.
12.07 — 577