Бризолі - проста і водночас смачна страва, яка складається з загорнутого в тонкі коржі, лаваш або млинці фаршу. В цьому рецепті тонкі млинці робляться винятково з яєць, а потім запікаються з соусом.
Про те, як готувати бризолі з м'ясною начинкою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Пан Фартух - прості рецепти". Про це повідомляють Контракти.UA.
Для того, щоб приготувати бризолі, потрібні такі продукти:
На один млинець для бризолей потрібно одне яйце. Яйця можна збивати всі разом і розділити масу на шість частин, або ж збивати кожне яйце окремо, додавши до маси сіль та перець до смаку.
Збити яйця потрібно до однорідної консистенції, щоб маса злегка посвітлішала. В цей час потрібно розігріти пательню, вливши на поверхню трохи олії.
Влийте яйце, похитайте пательню так, щоб маса заповнила всю поверхню, а млинець був тоненьким. Присмажте яєчний млинець з кожного боку до рум'яної скоринки.
Перекладіть млинці на тарілку і приготуйте начинку. радять обирати курячий фарш - він досить швидко готується. Також можна приготувати фарш самостійно.
До фаршу потрібно натерти очищену цибулю - або ж перемолоти її в м'ясорубці чи дрібно нарізати. Додайте сіль та перець до фаршу, відповідно до своїх смакових вподобань.
В іншій мисці приготуйте соус для бризолей - для цього потрібно з'єднати сметану з майонезом і сушеним часником. Рівномірно викладіть фарш на кожен млинець, а зверху змастіть соусом.
Зверху, за бажанням, присипте начинку частиною натертого сиру. Після цього скрутіть млинці в рулетик і викладіть в форму для запікання, встелену пергаментом.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бризолі впродовж 10 хвилин. Після цього присипте страву натертим сиром і запікайте ще протягом 10 хвилин.