Контракти.ua

460  —  16.07
Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка
Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка

Щоб приготувати смачні, соковиті, у хрумкій скоринці курячі стегна, головне – купити свіже м'ясо і правильно приготувати маринад.

М'ясо маринується в соусах і спеціях кілька годин, а потім смажиться на мангалі. Подавайте на стіл зі свіжими овочами, зеленню або улюбленим соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

стегно куряче - 5 шт.

соус соєвий - 4 ст. л.

соус теріякі - 3 ст. л.

кетчуп для шашлику гострий - 1 ст. л.

Часник - 5 зубків

сік лимона - 1 ст. л.

пиво світле - 150 мл

Приготування:

  1. Курячі стегна промийте та обсушіть паперовим рушником. Зробіть у м'ясі проколи ножем.
  2. Часник очистьте і вичавіть через прес.
  3. Для маринаду в глибокій мисці з'єднайте соєвий соус, соус теріякі, кетчуп, часник, сік лимона, сіль і пиво. Перемішайте. Викладіть підготовлені стегна в маринад. Все ретельно перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всіх шматочках курки. Накрийте плівкою та покладіть до холодильника на 2-3 години.
  4. Замариновані стегна викладіть на решітку та покладіть на мангал. Смажте з двох боків (періодично перевертаючи решітку) приблизно 20-25 хвилин. Готовність перевірте, проткнувши куряче стегно ножем у найтовщій його частині: якщо з проколу виділяється прозорий сік, отже, м'ясо готове, а якщо червоний – треба ще підсмажити його кілька хвилин.

Поради:

  • Курячі стегна можна залишити маринуватися на ніч.