Контракти.ua

260  —  14.07
Аджика по-українськи з кабачків і помідорів : скільки не приготуй – завжди мало
Аджика по-українськи з кабачків і помідорів : скільки не приготуй – завжди мало

Рецепт дуже смачної аджики з кабачків і томатів.

Приготована аджика з кабачків зазвичай до зими не доживає – з'їдають її дуже швидко. Пропонуємо рецепт цієї смачної заготівлі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • кабачок – 3 кг
  • морква – 500 г
  • перець солодкий – 500 г
  • часник – 5 головок
  • помідор – 1,5 кг
  • сіль – 2,5 ст. л.
  • цукор – 100 г
  • перець чилі молотий – 2 ст. л.
  • олія рафінована – 200 г
  • оцет (9%) – 100 мл

Приготування:

  • Всі овочі промийте, пропустіть через м'ясорубку (крім часнику). Перетирати блендером не рекомендується – виходить каша, а не шматочки.
  • Додайте сіль, цукор, перець, олію та проваріть 35-40 хв.
  • Додайте роздавлений (подрібнений) часник і проваріть ще 5 хв.
  • Додайте оцет, варіть ще кілька хвилин і розкладіть по банках. Закрийте кришками і накрийте ковдрою до повного охолодження.

Для тих, хто любить гостру аджику, покладіть не 5, а 6 головок часнику і майже 2,5 ст. л. меленого перцю чилі.

Їсти аджику можна вже через 2 тижні, але насичений смак отримаєте через місяць.