260 — 14.07
Аджика по-українськи з кабачків і помідорів : скільки не приготуй – завжди мало
Рецепт дуже смачної аджики з кабачків і томатів.
Приготована аджика з кабачків зазвичай до зими не доживає – з'їдають її дуже швидко. Пропонуємо рецепт цієї смачної заготівлі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- кабачок – 3 кг
- морква – 500 г
- перець солодкий – 500 г
- часник – 5 головок
- помідор – 1,5 кг
- сіль – 2,5 ст. л.
- цукор – 100 г
- перець чилі молотий – 2 ст. л.
- олія рафінована – 200 г
- оцет (9%) – 100 мл
Приготування:
- Всі овочі промийте, пропустіть через м'ясорубку (крім часнику). Перетирати блендером не рекомендується – виходить каша, а не шматочки.
- Додайте сіль, цукор, перець, олію та проваріть 35-40 хв.
- Додайте роздавлений (подрібнений) часник і проваріть ще 5 хв.
- Додайте оцет, варіть ще кілька хвилин і розкладіть по банках. Закрийте кришками і накрийте ковдрою до повного охолодження.
Для тих, хто любить гостру аджику, покладіть не 5, а 6 головок часнику і майже 2,5 ст. л. меленого перцю чилі.
Їсти аджику можна вже через 2 тижні, але насичений смак отримаєте через місяць.