Як правильно смажити картоплю, щоб вона не розкисала і не прилипала до сковороди.
Напевно, немає такої людини, яка б не любила смажену картопельку. Але не всім господиням вдається посмажити її так, щоб вона була хрумкою і з рум'яною скоринкою. Втім, досвідчені кулінари поділилися секретом, який вмить виправить цю ситуацію. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Часто картопля погано смажиться через помилку кулінарна або неправильний сорт. Втім, є маленька хитрість, яка вмить виправить ситуацію.
Якщо під час обсмаження картоплі ви бачите, що страва не набуває відповідного золотавого кольору, додайте трохи вершкового масла. 25 грамів буде цілком достатньо, щоб скибочки стали рум'яними.
Просто покладіть шматочок масла на сковороду, перемішайте картоплю та додайте вогню. Через кілька хвилин вона стане рум'яною і хрумкою. Ваша родина буде в захваті від такої смакоти.
Спочатку необхідно визначитися з сортом овоча, який ви смажитимете. Для цього підходить картопля, яка містить мало крохмалю. Викладати нарізану картоплю варто на дуже добре розігріту сковороду з достатньою кількістю олії. Тоді картопля не прилипатиме і добре смажитиметься. Не варто накривати сковороду кришкою. Також не треба часто мішати, бо це призведе до розкисання картоплі, вона вийде наче варена.
Якщо ви нарізали забагато картоплі, не треба намагатися смажити всю. Щоб вона добре приготувалася, її треба розділити, можна смажити на двох сковородах. Солити смажену картоплю краще за кілька хвилин до повної готовності.