Контракти.ua

307  —  08.07
На заході трохи дощитиме, а в центрі і на півдні – Африка: прогноз погоди в Україні на понеділок, 8 липня
На заході трохи дощитиме, а в центрі і на півдні – Африка: прогноз погоди в Україні на понеділок, 8 липня

Після невеликої перерви в Україну знову прийдуть дощі. У понеділок 8 липня опади прогнозуються на заході нашої країни. Також невеликий дощ можливий на сході.

При цьому на півдні очікується аномальна спека. Про це повідомляє Український гідрометцентр. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Синоптики прогнозують дощ із грозою у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській та Волинській областях. Також 8 липня дощі можливі у Донецькій та Луганській областях.

На решті території України буде переважно сонячна погода. Найвища температура за традицією очікується у південних регіонах.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму стовпчики термометрів протягом дня покажуть +32…+37 градусів. Однак у нічний час буде суттєво прохолодніше – всього +20…+22 градуси.

Спекотно буде і в інших областях. У Донецькій, Луганській та Харківській області у перший день тижня очікується до +36 градусів.

Трохи нижча температура буде на півночі. У Київській, Чернігівській та Сумській областях прогнозується +29…+32, при цьому вночі у цих регіонах похолодає до +15.

У центральних областях також буде спекотно. У середньому стовпчики термометрів покажуть +32…+34. Опадів у цій частині України синоптики не прогнозують.

Нагадаємо, літня спека може істотно впливати на ваш рівень енергії та загальне самопочуття. У найспекотніші дні залишатися активною людиною вам допоможе правильний підхід до гідратації, харчування, фізичної активності та відпочинку.

Раніше глава відділу клінічних досліджень сну в британському університеті Лафборо дав кілька порад, як легко заснути у літню спеку. Йдеться про прохолоду в спальні, охолодження шкарпеток, вживання великої кількості води, збереження спокою та ін.

Статьи по теме
Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні
Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні

28 липня, в Україні місцями очікуються дощі. А на півдні і ще в декількох регіонах спека сягне 36°.
28.07 — 999

Грози, спека і пожежна небезпека: якою буде погода в Україні на вихідних 27-28 липня
Грози, спека і пожежна небезпека: якою буде погода в Україні на вихідних 27-28 липня

Укргідрометцентр оприлюднив прогноз погоди на вихідні, попереджаючи про спеку, можливі грози та високий рівень пожежної небезпеки в багатьох регіонах України.
28.07 — 1432