Контракти.ua

640  —  09.07
Фрикадельки з тушкованими овочами: рецепт простої і неймовірно смачної вечері
Фрикадельки з тушкованими овочами: рецепт простої і неймовірно смачної вечері

Ця страва - це водночас швидка, нескладна та ситна вечеря. За своїм смаком вона нагадує тушковано картоплю з м'ясом, проте готується в каструлі, а фрикадельки та соус роблять страву злегка схожою на суп.

Про те, як готувати тушковані фрикадельки з овочами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на TikTok-сторінку кулінарної блогерки Яни Лазаренко. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для фрикадельок з овочами

Для того, щоб приготувати цю поживну вечерю, потрібні наступні інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 330 мл;
  • фарш - 320-350 г;
  • печериці - 170 г;
  • болгарський перець - 170 г;
  • картопля - 6 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • сметана - 30 г;
  • томатна паста - 30 г;
  • олія - для смаження;
  • сіль - до смаку;
  • перець - до смаку.

Як готувати фрикадельки з тушкованими овочами

Підготуйте овочі для страви. Очистьте цибулю та подрібніть якомога дрібніше, щоб вона не відчувалася в фарші. Помийте картоплю, перець та гриби. Почистьте картоплю, видалить плодоніжку і насінини перцю, та наріжте овочі великими кубиками.

Гриби розріжте на 2-4 частини. Намагайтеся не робити шматочки занадто маленькими - інакше вони просто не відчуватимуться в страві.

Розігрійте олію в каструлі з товстим дном, викладіть картоплю, гриби та перець. Смажте на середньому вогні протягом 12-15 хвилин, перемішуючи інгредієнти.

Додайте до фаршу цибулю, за бажанням посоліть та поперчіть - і ретельно перемішайте. З фаршу сформуйте невеличкі фрикадельки, діаметром приблизно 5 см.

Приготуйте заливку для страви. Для цього в глибокій мисці змішайте томатну пасту, воду і сметану до однорідної консистенції.

Після того як овочі протушкувалися, посоліть та поперчіть до смаку, можна додати трохи улюблених спецій. Перемішайте і викладіть зверху сформовані фрикадельки.

Вилийте в каструлю заливку так, щоб вона повністю покривала інгредієнти. Накрийте каструлю кришкою і готуйте все протягом 20-25 хвилин, на вогні нижче за середній. Після цього страва готова.

До речі, раніше ми розповідали про цікаві рецепти супу.

А також писали, як готувати крученики з курятини.