Як тримати зелень в холодильнику, щоб зберегти всі вітаміни та мінерали і щоб вона не зав'яла.
Більшість зелені можна зберігати й за кімнатної температури, але за таких умов термін придатності зелені становитиме не більш ніж 3-4 дні. Якщо потрібно зберегти зелень надовше, звичайно краще скористатися холодильником чи морозильною камерою. Перед тим, як покласти зелень до холодильника, її потрібно почистити, перебрати, відібрати пожовкле листя, посортувати та акуратно скласти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
В морозильну камеру зелень кладуть, коли хочуть зберегти її на довший час, найчастіше — на зиму. Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селеру, зелену цибулю, шпинат, щавель. Перед тим, як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником. Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря, та покласти на полицю в камеру.
Якщо планується використовувати зелень у супах, салатах, перед заморожуванням її можна подрібнити. Після сортування, ретельного очищення, миття, просушування поріжте чи порубайте зелень ножем або спеціальними ножицями. Розфасуйте зелень пропорційно в невеликі харчові контейнери чи пакети. Зелень, призначену для супів, можна заморозити у формах для льоду. Заповніть кожен відсік форми на 2/3 зеленню, потім залийте вміст водою і відправте на заморожування.