Не в усіх борщ виходить яскраво-червоного кольору, але це питання можна легко вирішити за допомогою маленької хитрості.
Розповідаємо, чому буряк втрачає під час варіння свій насичений яскравий колір, і як цьому запобігти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Щоб борщ вийшов не лише смачним, але й апетитним на вигляд, спочатку треба розібратися, чому він досить часто стає блідого помаранчевого кольору. Бо після того, як туди покласти буряки, рідина стає бордовою, а вже наприкінці приготування колір змінюється і набуває помаранчевого відтінку. Насправді, все залежить від буряків.
Якщо довго варити буряк, він втрачає свій колір. Тому цей овоч не варто довго готувати, а додавати до борщу за 10 хвилин до повної готовності страви. Також для борщу варто вибирати правильний сорт буряка — найкращими будуть салатні овочі темно-бордового кольору.
Аби борщ мав бордовий насичений колір, треба підготувати буряк. Перед тим, як додавати натертий овоч до борщу, слід вичавити на нього пів лимона, добре перемішати і дати постояти 3-4 хвилини. Таким чином яскравий колір "закріпиться" і страва набуде насиченого відтінку, буряк не виварюватиметься і залишиться яскраво-червоним.
Ще можна натерти сирий буряк і покласти до металевої миски — вона краще зберігає температуру. Потім треба залити натертий овоч окропом і дати постояти. А наприкінці приготування борщу, коли вже залишиться 5-10 хвилин до повної готовності, необхідно додати буряк. Таким чином він не втратить свого кольору, і борщ вийде бордового насиченого відтінку.