264 — 28.06
Як приготувати смачне намащення з кабачків та сиру: рецепт від фудблогерки
Такого намащення ви ще точно не куштували, її оригінальний смак та ідеальна текстура доповнять ваш сніданок і ранкова їжа принесе лише задоволення.
Фудблогерка recepti_dariko опублікувала на своїй сторінці цікавий рецепт сирного намащення на хліб з кабачком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Кабачки - 600 г
Плавлений сирок - 2 шт.
Часник - 2 зубчики
Олія - 1-2 ст. л
Сіль - 0,5 ч. л
Перець чорний мелений
Приготування:
- Кабачки помити та нарізати кубиками;
- Відправити на сковороду, на 10-15 хвилин під кришку, періодично помішуючи;
- Вичавити часник, додати сіль, перець;
- Перемішати все та тушкувати ще 5 хвилин;
- Перекласти кабачки у блендер і додати туди плавлені сирки;
- Подрібнити все блендером до однорідної маси;
- Пересипати все в баночку й охолодити (можна поставити на ніч в холодильник);
- Згодом намащення трохи застигне і набуде ідеальної консистенції.
Поради:
- Під час тушкування кабачка води додавати не потрібно, адже вистачить його соку.
- Якщо кабачки готові, а соку все ще багато, залиште на кілька хвилин їх на вогні без кришки, щоб випарувати зайву вологу.
Таке намащення буде чудово смакувати з житнім хлібом чи грінкою. Його можна використовувати як соус до печеної картоплі чи м'яса.