Контракти.ua

264  —  28.06
Як приготувати смачне намащення з кабачків та сиру: рецепт від фудблогерки
Як приготувати смачне намащення з кабачків та сиру: рецепт від фудблогерки

Такого намащення ви ще точно не куштували, її оригінальний смак та ідеальна текстура доповнять ваш сніданок і ранкова їжа принесе лише задоволення.

Фудблогерка recepti_dariko опублікувала на своїй сторінці цікавий рецепт сирного намащення на хліб з кабачком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Кабачки - 600 г

Плавлений сирок - 2 шт.

Часник - 2 зубчики

Олія - 1-2 ст. л

Сіль - 0,5 ч. л

Перець чорний мелений

Приготування:

  • Кабачки помити та нарізати кубиками;
  • Відправити на сковороду, на  10-15 хвилин під кришку, періодично помішуючи;
  • Вичавити часник, додати сіль, перець;
  • Перемішати все та тушкувати ще 5 хвилин;
  • Перекласти кабачки у блендер і додати туди плавлені сирки;
  • Подрібнити все блендером до однорідної маси;
  • Пересипати все в баночку й охолодити (можна поставити на ніч в холодильник);
  • Згодом намащення трохи застигне і набуде ідеальної консистенції.

Поради:

  • Під час тушкування кабачка води додавати не потрібно, адже вистачить його соку.
  • Якщо кабачки готові, а соку все ще багато, залиште на кілька хвилин їх на вогні без кришки, щоб випарувати зайву вологу.

Таке намащення буде чудово смакувати з житнім хлібом чи грінкою. Його можна використовувати як соус до печеної картоплі чи м'яса.