Контракти.ua

378  —  23.06
Савва Лібкін розкриває секрети приготування справжньої одеської кабачкової ікри
Савва Лібкін розкриває секрети приготування справжньої одеської кабачкової ікри

Кабачкова ікра – це завжди смачно і як окрема страва, і як гарнір до основної страви. А ще, ну як же не взяти свіжого запашного хліба і не покласти на нього ложку домашньої ікри, смакота.

Рецептом смачної заморської ікри у себе на сторінці поділився геній одеської кухні Савва Лібкін. Ідеальна вегетаріанська страва, яку варто приготувати у сезон кабачків. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Ранні кабачки - 2 кг

Помідори мікадо - 1 кг

Перець болгарський - 400 г

Цибуля ріпчаста - 400 г

Часник - 200 г

Перець червоний - 2 шт

Оливкова олія - 200 мл

Сіль

Приготування:

  • Кабачки помити та нарізати вздовж на половинки, запікати під пергаментом 15-18 хвилин, за температури 220 °C. Охолодити та нарізати дрібним кубиком;
  • Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками;
  • Цибулю і часник нашаткувати та пасерувати до повної готовності за низької температури, близько 15 хвилин;
  • Солодкий перець запекти та очистити від шкірки. Розрізати та видалити насіння. Нарізати м'якуш кубиками;
  • Гострий перець очистити від насіння і теж нашаткувати;
  • Додати в цибулю з часником кабачок, помідор, болгарський та гострий перець;
  • Посолити та перчити до смаку;
  • Готувати на слабкому вогні, щоб все прокипіло, 10-15 хвилин без кришки;
  • Охолодити та додати оливкову олію;
  • Довести сіллю до смаку.

Поради: ікра має постояти у холодильнику мінімум 2-3 години.

Смачна ікра, до якої просто неможливо залишитись байдужими.