378 — 23.06
Савва Лібкін розкриває секрети приготування справжньої одеської кабачкової ікри
Кабачкова ікра – це завжди смачно і як окрема страва, і як гарнір до основної страви. А ще, ну як же не взяти свіжого запашного хліба і не покласти на нього ложку домашньої ікри, смакота.
Рецептом смачної заморської ікри у себе на сторінці поділився геній одеської кухні Савва Лібкін. Ідеальна вегетаріанська страва, яку варто приготувати у сезон кабачків. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Ранні кабачки - 2 кг
Помідори мікадо - 1 кг
Перець болгарський - 400 г
Цибуля ріпчаста - 400 г
Часник - 200 г
Перець червоний - 2 шт
Оливкова олія - 200 мл
Сіль
Приготування:
- Кабачки помити та нарізати вздовж на половинки, запікати під пергаментом 15-18 хвилин, за температури 220 °C. Охолодити та нарізати дрібним кубиком;
- Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками;
- Цибулю і часник нашаткувати та пасерувати до повної готовності за низької температури, близько 15 хвилин;
- Солодкий перець запекти та очистити від шкірки. Розрізати та видалити насіння. Нарізати м'якуш кубиками;
- Гострий перець очистити від насіння і теж нашаткувати;
- Додати в цибулю з часником кабачок, помідор, болгарський та гострий перець;
- Посолити та перчити до смаку;
- Готувати на слабкому вогні, щоб все прокипіло, 10-15 хвилин без кришки;
- Охолодити та додати оливкову олію;
- Довести сіллю до смаку.
Поради: ікра має постояти у холодильнику мінімум 2-3 години.
Смачна ікра, до якої просто неможливо залишитись байдужими.