Контракти.ua

136  —  18.06
Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня споживати оливкову олію
Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня споживати оливкову олію

Користь оливкової олії для здоров'я полягає у її компонентах, особливо олеїновій кислоті, що має надзвичайно корисні властивості.

Оливкова олія надзвичайно корисна для нашого здоров’я. Вона знижує ризик деменції, запобігає зниженню когнітивних функцій або ранній смерті. Олія, виготовлена з дуже зелених оливок, які ще не повністю дозріли, є найкращою, оскільки в них міститься більша концентрація корисних компонентів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

У своєму відео Healthy To Me озвучили цікавий матеріал щодо користі щоденного споживання оливкової олії.

  • У вас зменшиться кількість зморшок. Оливкова олія багата на антиоксиданти та вітаміни, корисні для шкіри елементи з антивіковими властивостями;
  • Захистить ваше серце. У давнину оливкову олію шанували за її корисні властивості для серця. Вона може зменшити ризик серцево-судинних захворювань;
  • Зменшиться кількість прищів. Протизапальні властивості оливкової олії можуть допомогти заспокоїти запалення шкіри пов’язане з акне;
  • Ви довше не будете відчувати голод. Корисні жири в оливковій олії допоможуть вам довше відчувати ситість після їжі.
  • Живить волосся. У стародавньому Єгипті оливкову олію використовували для глибокого зволоження волосся. Це особливо ефективно для сухого або кучерявого волосся.
  • Запобігає ризику розвитку раку. Недавнє дослідження показало, що регулярне споживання оливкової олії може знизити ризик раку грудей та інших видів раку на 38%.

Чим яскравіший смак в оливкової олії, тим вона більш корисна для здоров’я, оскільки її корисні сполуки також впливають на смак.

Оливкова олія має дуже високий вміст мононенасичених жирів і містить невелику кількість вітамінів Е і К. Вони багата антиоксидантами, а деякі з них дуже корисні для здоров’я.  Останні дослідження показують, що оливкова олія може знижувати артеріальний тиск і запалення, покращувати стан кровоносних судин і запобігати небажаному згортанню крові. Проте, зверніть увагу, що олія має високу калорійність і може сприяти збільшенню ваги, якщо споживати її у великих кількостях. Деякі люди також можуть мати алергію на оливки та оливкову олію, тому перед вживанням краще здати аналізи та проконсультуватись з лікарем.

Нещодавно ми писали про те, "Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти мед"

Статьи по теме
Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня їсти яблука
Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня їсти яблука

Яблука містять різноманітні біологічно активні та природні хімічні речовини, які мають позитивний вплив на організм.
03.06 — 322

Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня їсти мед
Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня їсти мед

З дитинства ми чули, що мед – дуже корисний продукт, яким можна вилікувати майже всі "хвороби у світі". Та чи справді він такий для нас корисний?
30.05 — 318