Контракти.ua

322  —  19.06
Як приготувати мариновані печериці за 5 хвилин: блогерка перевіряє популярний рецепт
Як приготувати мариновані печериці за 5 хвилин: блогерка перевіряє популярний рецепт

Печериці – це завжди смачно, а домашні мариновані печериці можуть стати чудовим доповненням до салату або окремою стравою на столі.

Магазинні мариновані гриби коштують недешево, тож блогерка Аня Скиба вирішила перевірити рецепт домашніх маринованих грибів у мікрохвильовці, за 5 хвилин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Печериці - 1кг

Сіль - 2 ст. л

Цукор - 1 ст. л

Оцет - 2 ст. л

Олія - 150 г

Лавровий листок

Рецепт на 1 кг грибів. У відео в авторки грибів менше, тому пропорції дещо різняться.

Приготування:

  • Печериці залити водою і додати 1 ст. л. борошна. Все добре перемішати — це секрет гарного промивання печериць.
  • Великі гриби краще порізати на половинки або четвертинки, щоб вони були всі приблизно однакового розміру.
  • До грибів додаємо цукор, сіль та оцет.
  • Залити все окропом і додати лавровий лист.
  • Накрити тарілку пакетом і відправити до мікрохвильовки на 5 хвилин.

Поради:

  • За 5 хвилин перевірити гриби і можна додати ще кілька хвилин. Це буде залежати від їхнього розміру

Такі гриби зберігаються близько 3-4 днів у холодильнику. Можна їх законсервувати, але теж краще зберігати в холодильнику. За  вашим смаком можна ще додати часник, гвоздику та духмяний перець.