Контракти.ua

460  —  18.06
Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах
Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах

Для пряної, запашної страви обов'язково використовуйте якісну рибу. Рецепт дуже простий і не вимагатиме від вас багато часу. Через 8-10 годин малосольний оселедець буде готовий.

Скуштувавши його, вам навряд чи захочеться купувати солоного оселедця в магазині. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

оселедець заморожений - 2 шт.

вода - 1 л

цукор - 1 ст. л.

Сіль - 3,5 ст. л.

лист лавровий - 2 шт.

перець запашний - 3 шт.

перець чорний горошком - 7 шт.

цибуля ріпчаста

олія

  1. Замороженого оселедця розморозьте на нижній полиці холодильника.
  2. Відріжте у риби голову та хвіст. Зробіть розріз на черевку і видаліть усі нутрощі та чорну плівку. Ретельно промийте та розріжте на дві частини.
  3. Перець запашний і перець горошком трохи перетріть у ступці.
  4. Покладіть рибу до ємності. Посипте перцем, сіллю, цукром і залийте холодною чистою водою. Додайте лавровий лист. Накрийте кришкою і кілька разів добре струсіть. Залиште на годину за кімнатної температури, а потім поставте до холодильника на 8-10 годин або на ніч.
  5. Дістаньте оселедця, за бажання акуратно знявши шкірку, наріжте шматочками. Прикрасьте кільцями цибулі, полийте олією та подавайте до столу.

Поради:

  • Для соління риби можна використати банку на два літри.
  • Оселедець у розсолі зберігається не більше трьох діб, потім дістаньте його з розсолу.
  • За бажанням полийте рибу оцтом або лимонним соком.