550 — 18.06
Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах
Для пряної, запашної страви обов'язково використовуйте якісну рибу. Рецепт дуже простий і не вимагатиме від вас багато часу. Через 8-10 годин малосольний оселедець буде готовий.
Скуштувавши його, вам навряд чи захочеться купувати солоного оселедця в магазині. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
оселедець заморожений - 2 шт.
вода - 1 л
цукор - 1 ст. л.
Сіль - 3,5 ст. л.
лист лавровий - 2 шт.
перець запашний - 3 шт.
перець чорний горошком - 7 шт.
цибуля ріпчаста
олія
- Замороженого оселедця розморозьте на нижній полиці холодильника.
- Відріжте у риби голову та хвіст. Зробіть розріз на черевку і видаліть усі нутрощі та чорну плівку. Ретельно промийте та розріжте на дві частини.
- Перець запашний і перець горошком трохи перетріть у ступці.
- Покладіть рибу до ємності. Посипте перцем, сіллю, цукром і залийте холодною чистою водою. Додайте лавровий лист. Накрийте кришкою і кілька разів добре струсіть. Залиште на годину за кімнатної температури, а потім поставте до холодильника на 8-10 годин або на ніч.
- Дістаньте оселедця, за бажання акуратно знявши шкірку, наріжте шматочками. Прикрасьте кільцями цибулі, полийте олією та подавайте до столу.
Поради:
- Для соління риби можна використати банку на два літри.
- Оселедець у розсолі зберігається не більше трьох діб, потім дістаньте його з розсолу.
- За бажанням полийте рибу оцтом або лимонним соком.