Контракти.ua

456  —  16.06
Як приготувати запечені млинці під соусом бешамель: цікавий рецепт з Instagram
Як приготувати запечені млинці під соусом бешамель: цікавий рецепт з Instagram

Рецепт надзвичайно соковитих та смачних млинців із м’ясом, які можна легко приготувати до святкового столу.

На кулінарній сторінці 1 Enfes Lezzet вийшло відео з оригінальним рецептом звичних нам млинців. На приготування цього рецепту треба витратити трохи більше часу, ніж ми звикли, але воно того варте, адже однієї порції вам буде замало. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти для начинки:

Куряча грудка  – 500 г

Цибуля  – 1 шт.

Часник  – 2 зубчики

Червоний болгарський перець – 1 шт.

Зелений болгарський перець – 1 шт.

Помідор –  2 шт.

Томатна паста – 1 ст.л

Червоний перець –  1 ч.л

Чорний перець –  1 ч.л

Орегано

Сіль

Гаряча вода – 1 склянка

Інгредієнти для тіста:

Молоко – 1 склянка

Вода – 1 склянка

Яйця – 2 шт.

Олія –  2-3 ст. л.

Борошно – 1,5 склянки

Сіль

Інгредієнти соусу бешамель:

Вершкове масло – 1 ст. л.

Олія – 3-4 ст. л.

Борошно – 2 ст. л.

Молоко – 2 склянки

Сіль

Чорний перець

Сир чедер

Приготування:

  • Курку нарізати кубиками та пасерувати на розпеченій пательні до зміни кольору, 5-6 хвилин;
  • Додати олію, перець, дрібно нарізані цибулю та часник і продовжити смаження. Додати спеції, помідори та томатну пасту;
  • Варити, поки помідори не пустять сік і додати гарячу воду;
  • Тушкувати під закритою кришкою, поки вода не випарується;
  • Скласти всі інгредієнти для тіста в миску і збити. Тісто не має бути густим;
  • Розігріти млинницю чи звичайну пательню, налити 1-2 краплі олії та змастити її серветкою;
  • Налити ополоником тісто і рівномірно розподілити по пательні;
  • Підсмажити млинець із двох боків;
  • Млинці не мають бути дуже товстими;
  • Для приготування соусу бешамель розтопити масло й олію;
  • Додати борошно і все обсмажити;
  • Додати молоко, постійно помішуючи, поки воно не загусне;
  • Додати сіль і чорний перець;
  • Викласти млинці на тарілку, в середину покласти 1 ст. л. соусу бешамель і 2-3 ст. л. курячої начинки;
  • Завернути млинець, ніби у пучок, і викласти у форму для випікання;
  • Полити соусом бешамель і додати сир чедер;
  • Випікати в духовці за 180 °C до рум'яності.

Поради:

  • Якщо соус зробити останнім, він не застигне;
  • М'ясо курки можна замінити на інше до смаку.

Скуштувавши млинці за цим рецептом, ви вже ніколи не скажете, що не любите їх.