Контракти.ua

173  —  14.06
Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме
Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме

До кінця тижня в Україні місцями дощитиме, будуть грози та шквали.

До кінця поточного тижня в Україні збережеться погода з періодичними дощами та без спеки. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, що опублікований на порталі meteoprog. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Погода 14 червня

У п'ятницю вночі у західних областях, а вдень на більшій частині території України пройдуть дощі з грозами, місцями можливі град та шквали 15-20 м/с. Вітер буде східний та південно-східний, 5-10 м/с. Вночі температура становитиме +11…+16 °С, у південних та східних областях +15…+20 °С. Вдень у західних та північних областях очікується +19…+24 °С, а в інших регіонах +26…+31 °С.

Погода 15 червня

"У суботу, 15 червня, на більшій частині території України пройдуть дощі різної інтенсивності, місцями можливі град та шквали до 17-22 м/с", - прогнозує синоптик.

Вітер буде івнічно-східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, у південних та східних областях +15…+20 °С; вдень +22...+27 °С, на півдні та у Криму місцями повітря прогріється до +31 °С.

Погода 16 червня

У неділювночі на Лівобережжі, а вдень у більшості областей, окрім південної половини, пройдуть дощі з грозами. Стовпчики термометрів вночі покажуть +12...+17 °С, а вдень повітря по всій країні прогріється до +23...+29 °С.

Нагадаємо, за даними Укршідрометцентру, цього тижня в Україні прогнозуються доволі активні синоптичні явища. Погода залишатиметься нестабільною. У багатьох областях можливі короткочасні грозові дощі, а температура повітря трохи знизиться.