Контракти.ua

203  —  11.06
Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок
Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок

У вівторок, 11 червня, у значній частині областей України очікуються дощі з грозами, подекуди вони супроводжуватимуться сильними зливами, градом та шквалами. Водночас температура повітря в деяких областях вдень сягатиме до +33 градусів.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, суха погода очікується завтра на сході та в деяких центральних та південних областях, а на решті території України прогнозуються грозові дощі. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Спека 11 червня триватиме на сході та півдні України, де температура може сягнути +29 до +33 градусів. У західних регіонах буде трохи прохолодніше, з температурою +19 до +23 градуси. В середньому по всій країні очікується температура від +23 до +29 градусів.

11 червня в Києві очікується короткочасний дощ з грозами, іноді супроводжуваний шквалами та градом. Температура повітря вдень становитиме приблизно +26…+27 градусів.

З 12 по 14 червня очікується короткочасне похолодання до +17...+23 градусів на заході, півночі та деяких центральних областях України.

Нагадаємо, травень 2024 року в Києві увійшов до десятки найсухіших у рейтингу опадів з 1891 року. Він посів восьме місце 15 мм опадів або 23% кліматичної норми.

Як повідомляв OBOZ.UA, літо 2024 року в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.