Контракти.ua

236  —  10.06
Як зварити картоплю за 10 хвилин: маленька хитрість кмітливих господинь
Як зварити картоплю за 10 хвилин: маленька хитрість кмітливих господинь

Таким кулінарним секретом користуються всі досвідчені господині, щоб прискорити процес приготування улюбленого овоча.

Цей лайфгак дозволить утричі скоротити тривалість варіння картоплі. Що так важливо, адже на стояння у плити іноді немає часу, бажання чи можливості. Розповідаємо, як за 10 хвилин приготувати смачну картопельку й зекономити купу часу на процесі приготування страви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зварити картоплю за 10 хвилин у каструлі: покрокова інструкція

  1. Почистіть і наріжте картоплю, залийте не холодною водою, а окропом, це пришвидшити процес приготування.
  2. Коли картопля почне кипіти, додайте вершкового масла чи соняшникової олії.
  3. Посоліть воду. Лайфгак полягає у тому, що завдяки олії на поверхні утвориться плівка, яка буде виконувати роль додаткової кришки.
  4. Температура в каструлі через наявність плівки буде значно вищою, ніж зазвичай, тому картопля звариться швидше.

Як зварити картоплю за 8 хвилин у мікрохвильовці

Щоб приготувати картоплю у мікрохвильовці за декілька хвилин, наріжте її на кубики чи скибочки, додайте улюблені спеції та сіль за смаком. Потім картоплю треба загорнути в поліетиленовий пакет, який необхідно щільно зав’язати і зробити два проколи для виходу пари. Покладіть картоплю у мікрохвильову піч, увімкніть на повну потужність на 8 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для приготування смачної страви.

Якщо ви хочете приготувати картоплю в мундирі, це також можна зробити в мікрохвильовій печі лише за 5 хвилин. Візьміть бульбу середнього розміру, добре вимийте, покладіть у рукав чи пакет, щільно зав’яжіть, зробіть кілька проколів зубочисткою для виходу пари. Готувати треба близько п’яти хвилин на повній потужності.