Контракти.ua

779  —  09.06
Як приготувати запечені баклажани з сиром та яйцем: рецепт від фудблогерки
Як приготувати запечені баклажани з сиром та яйцем: рецепт від фудблогерки

Смачні, ароматні та надзвичайно сирні баклажани, від яких просто неможливо відірватись, а головне, їх приготування займає мінімум часу.

Цікавим рецептом запечених фаршированих баклажанів-човників поділилась на своїй сторінці фудблогерка Anna Terés. Готувати їх дуже легко та швидко, і вони можуть стати вашим повноцінним обідом чи вечерею. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажан - 2 шт.

Яєчні жовтки - 4 шт.

Томатний соус - 4 ст. л

Сир моцарела - 75 г

Помідори чері

Орегано

Петрушка

Олія

Сіль

Приготування:

  • Розріжте баклажани навпіл уздовж;
  • Приправте сіллю і невеликою кількістю олії;
  • Випікайте їх серединкою донизу на пергаменті протягом 30 хв за 240°C;
  • Подрібніть м'якуш баклажанів виделкою і викладіть зверху ложку томатного соусу та тертого сиру моцарела;
  • Покладіть зверху половинки помідорів чері та зробіть заглиблення у сирі, щоб покласти туди яєчний жовток;
  • Поставте в духовку на 5 хвилин за 220°C;
  • Посипте подрібненою петрушкою і подавайте гарячими.

Поради:

Якщо ви хочете приготувати їх заздалегідь, то зберігайте уже смаженими в холодильнику, а поки розігріваєте духовку, викладіть на них начинку -  і за декілька хвилин вони будуть готові до вживання.

Такі баклажани можна готувати хоч щодня, і вони ідеально смакуватимуть до святкового столу. За бажанням начинку можна змінити на власний розсуд.