Контракти.ua

318  —  06.06
Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер
Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер

В Україні у четвер, 6 червня, очікується контрастна та нестійка погода. Частину областей накриють дощі з грозами, місцями очікуються шквали та град.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, атмосферні фронти із заходу та лінії сходження зі сходу зумовлять короткочасні грозові дощі в західних областях, а також на Київщині, Чернігівщині, Полтавщині та Сумщині. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

На решті території України суттєвих опадів не очікується. Найвища температура повітря в четвер буде на півдні та південному сході: до +27...+33 градусів. Найпрохолодніше буде на північному сході та на Волині: +22...+25 градусів. В інших областях протягом дня температура коливатиметься від +25 до +29 градусів.

У Києві 6 червня без суттєвих опадів. Уночі температура сягатиме до +17 градусів, а вдень до +27 градусів.

Український метеоролог Ігор Кібальчич раніше спрогнозував нестійку погоду на тиждень 3-9 червня. За його словами, Україну відвідає повітряна маса субтропічного походження, яка принесе спеку до +34 градусів, проте щодня в різних областях очікуються дощі та грози з градом та шквальним вітром.

Як повідомляв OBOZ.UA, літо 2024 року в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.

Статьи по теме
Прогноз погоди на 9 липня: частину України накриють грози, а частину - спека до +30°
Прогноз погоди на 9 липня: частину України накриють грози, а частину - спека до +30°

Місцями в Україні оголошено штормове попередження.  
09.07.23 — 573