Жоден продукт, включно з овочами, не може зберігатися вічно. Капуста не надто вибаглива в умовах зберігання, однак є певні фактори, що можуть як продовжити, так і скоротити термін реалізації.
Про те, як краще зберігати капусту, читайте в матеріалі від РБК-Україна (проєкт Styler). Про це повідомляють Контракти.UA.
Савойська капуста зберігається так само як і білокачанна, проте при її зберіганні температура може знижуватися до -5.
Цвітна капуста
Цвітна капуста може зберігатися при:
Зазвичай, з дотриманням всіх умов, в холодильнику зберігати цвітну капусту можна приблизно 2 тижні.
Броколі
Броколі дуже вибаглива до температурного режиму і вологості. Таку капусту можна зберігати за наступних умов:
Навіть при незначному зниженні вологості броколі може засохнути, а при збільшенні температури - гниє.
В холодильнику броколі зберігається не більше ніж тиждень. При заморожуванні відварене протягом трьох хвилин та сухе броколі може зберігатися майже рік.
Кольрабі
При зберіганні кольрабі варто дотримуватись наступних рекомендацій:
В морозилці кольрабі може зберігатися 6-9 місяців. В холодильнику кольрабі лежить менше, аніж в підвалі або в льосі - декілька тижнів.
Для подовження зберігання рекомендують загорнути капусту в цупкий папір, а потім покласти в поліетиленовий пакет.
Брюссельська капуста
Брюссельська капуста зберігається за таких умов:
Максимально довгий термін зберігання у замороженої капусти - в морозилці її можна тримати до 12 місяців. Однак її краще не додавати до салатів, адже вона може втратити смакові властивості та текстуру.
Вкрай важливо дотримуватися рекомендованого режиму. Якщо температура підвищиться навіть на 4 градуси, тривалість зберігання овочу скоротиться.
Адже капуста не лише розм'якне, а й може навіть підгнити. Якщо температура буде нижче 0 - капуста, в більшості випадків, замерзне.
Найпоширеніші місця для зберігання - це холодильник, льох, морозильна камера або ж балкон. Однак обирати найкраще місце для зберігання капусти слід відповідно до сорту:
Найбільша ознака зіпсованої капусти - це поява нальоту сірого кольору з чорними вкрапленнями - бактеріозу.
Хоча дехто може видаляти дрібні пошкоджені місця, а неушкоджені ділянки використовувати лише для страв з термічною обробкою, найкраще рішення - не вживати овоч, який має ознаки псування. Особливо, якщо процес пошкодив декілька листків углиб.
Раніше ми розповідали про те, де зберігати фрукти.
А також писали, як довго можна зберігати морозиво.
Використані джерела для підготовки матеріалу: Dovidkam, Good Harvest, Teplolife.