Контракти.ua

224  —  28.05
Україна має право бити по території Росії, це самооборона - міноборони Нідерландів
Україна має право бити по території Росії, це самооборона - міноборони Нідерландів

Завдання Україною ударів по цілях в Росії не має бути предметом дискусії в ЄС, Київ повинен мати на це право для власної самооборони.

Про це у Брюсселі перед зустріччю глав міноборони країн ЄС сказала очільниця оборонного відомства Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає Укрінформ.

Оллонгрен підкреслила, що ніколи не виключала можливість завдання Україною ударів всередині Росії, оскільки Київ захищає себе і намагається відновити свою територіальну цілісність.

“Цілком можливо, що їм доведеться вдарити і всередині Росії. Тож, з моєї точки зору, це не повинно бути дискусією. І я також сподіваюся, що інші країни, які мають іншу позицію, змінять її”, - зазначила міністр оборони Нідерландів.

Вона висловила думку, що це питання також обговорюватиметься у Брюсселі.

Статьи по теме
Україна звернулася до агентства ООН з прав власності через привласнення Росією
Україна звернулася до агентства ООН з прав власності через привласнення Росією "Мелітопольської черешні"

Роспатент закликав представників тимчасово окупованих Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської області реєструвати свої бренди.
15.07 — 219

Українські воїни на півдні знищили два термінали Starlink росіян та 16 гармат
Українські воїни на півдні знищили два термінали Starlink росіян та 16 гармат

Українські військовослужбовці на півдні завдали вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Бійцям вдалося знищити два Starlink окупантів, човен і аж 16 гармат.
14.07 — 173

Як у
Як у "Зоряних війнах": Південна Корея збиватиме дрони КНДР лазерною зброєю

Південна Корея цього року застосує лазерну зброю для збивання північнокорейських безпілотників, ставши першою у світі країною, яка розгорнула таку зброю у своїх збройних силах.
13.07 — 190